Всички работодателски организации подкрепиха днес на извънредно заседание на Националния

...
Всички работодателски организации подкрепиха днес на извънредно заседание на Националния
Коментари Харесай

Всички работодателски организации подкрепиха новия дизайн на мярката 60/40

Всички работодателски организации поддържаха през днешния ден на изключително съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие план на Постановление за установяване на изискванията и реда за погашение на средства за опазване на заетостта на служащи и чиновници след интервала на изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 година, и оповестената с Решение номер 325 и Решение номер 378 на Министерския съвет от 2020 година изключителна епидемиологична конюнктура. Това е така наречен Схема 60/40.

Новината заяви Васил Велев, ръководител на Управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България.

Схемата в настоящия ѝ тип ще работи до на следващия ден - 30 юни. С измененията ще продължи да работи от 1 юли до 30 септември, а при нужда и до по-късно.

Тя към този момент ще е отворена и за наемане на безработни от Бюрата по труда.

Ще се усилят оптимално икономическите действия, които ще бъдат подкрепени.

Предвиден е и текст за тези, които са изчистили своите данъчни отговорности към края на 2019 година, а за 2020 са ги заявили, само че към момента не са ги платили, да нямат спънка да могат да аплайват по мярката.

„ Надяваме се от септември месец да стартира растеж на заетостта. Имаме увещание, че в случай че стопанската система не стартира да се възвръща, ще се намерения за по-ясно подкрепяне на засегнатите браншове “, съобщи Велев, съобщи кореспондент на NOVINI.BG.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР