Всички провинции в Германия обявиха планове за задължително носене на

...
Всички провинции в Германия обявиха планове за задължително носене на
Коментари Харесай

Носенето на маски задължително във всички провинции на Германия

Всички провинции в Германия оповестиха проекти за наложително носене на маски като част от битката с ковид, осведоми Би Би Си.

Бремен е последната провинция в страната, която поддържа мярката. Местният парламент ще удостовери решението в петък.
 В Германия с първи тествания на ваксина против Covid-19 върху хора
В Германия с първи тествания на ваксина против Covid-19 върху хора

При първата част от тестването 200 здрави хора на възраст сред 18 и 55 година ще получат няколко разновидността на имунизацията

Маските ще бъдат наложителни в публичния превоз в цялата страна. Почти всички провинции също задължават част от лицето да е покрито в магазините.

Германският канцлер Ангела Меркел мощно предложи да се носят маски през предходната седмица, когато разгласи ограничения за разхлабване на ограничаващите ограничения.

Различните страни постановат разнообразни насоки за потреблението на маски.
 В Германия потвърдиха, че Covid-19 може да повреди сърцето и бъбреците
В Германия потвърдиха, че Covid-19 може да повреди сърцето и бъбреците

Заместник-председателят на института професор Ларс Шаде съобщи, че би трябвало методично да ревизират всички налични доказателства, в това число и посредством аутопсии

Австрия задължи носенето на маски в магазините от началото на този месец, само че през днешния ден Швейцария удостовери, че няма да задължава жителите да носят маски, макар че страната разхлабва рестриктивните мерки.

От понеделник в множеството немски провинции влизат нови правила щом бъдат прокарани от локалните парламенти . Но провинциите имат разнообразни ограничения къде са наложителни маските. Всички 16 провинции задължават носенето на маски в публичния превоз. Но в Берлин няма да бъде наложително носенето на маска в магазина.

В северната провинция Мекленбург - Предна Померания ще се постанова санкция от 25 евро, в случай че не се носи маска в публичния превоз. Другите провинции към момента не са решили дали да се постановат санкции.

Според последните данни на Институт " Роберт Кох ", представени от " Ройтерс ", в Германия инфектираните с ковид се усилиха с 2237 до 145 694 . За втори следващ ден има нарастване на новите случаи.

Починалите набъбнаха с 281 до 4879.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,4 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 169 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 2,5 млн. случая и над 178 000 умряли в 185 страни, възстановили са се повече от 696 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР