Всички произведения, написани от руски и съветски (с изключение на

...
Всички произведения, написани от руски и съветски (с изключение на
Коментари Харесай

В Украйна няма да учат Пушкин, Толстой и Чехов

Всички творби, написани от съветски и руски (с изключение на украински) създатели, ще бъдат отстранени от учебната стратегия в Украйна. Това решение е взето от работна група към Министерството на образованието за актуализиране на наличието на образователните стратегии по задгранична литература, оповестява украинското опозиционно електронно издание " Страна ".

В решението на работната група за актуализиране на наличието на стратегиите по непозната литература за 6-9 и 10-11 клас се предлага да се отстранен: всички творби на А. Пушкин, М. Лермонтов, Ф. Достоевски, Л. Толстой, И. Тургенев и Н. Некрасов, Ф. Тютчев, А. Фет, И. Бунин, всички творби на М. Булгаков, басни на И. Крилов, разкази на А. Чехов и родения в украински град Житомир В. Короленко; Художествена литература от А. Беляев ( " Човекът-амфибия " ) и А. Грийн; стихотворения за Втората международна война, в това число Б. Окуджава и К. Симонов; " Бабий Яр " от А. Кузнецов и " Зорите тук са тихи " от Б. Василиев; " Ревизор ", " Нос " и " Шинел " от Н. Гогол (украинските му разкази остават в програмата); епосът " Иля Муромец и славеят бандит " и целият раздел " Епопеи ".

Забележителни са претекстовете за премахването на творби: " Разтоварване на програмата ", " Модернизиране на програмата посредством вкарване на модерни творби за деца и юноши ", " Замяна с творби, които са шедьоври на международната литература " (от изданието питат риторично дали последното се отнася за Пушкин).

След съветската инвазия в Украйна в доста страни се пробват да " анулират " съветската просвета, в това число такава, създавана преди епохи. Същременно се лимитират изявите на съветски актьори, музиканти и въобще културни дейци, с изключение на такива, които обществено са се разграничили от Путин и властта и живеят в емиграция.

Непосредствено след 24 феврури в Русия анулираха съвсем всички концерти на западни реализатори и кино министър председатели на филми, създадени в Европа и Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР