Всички прогресивни партии трябва да бъдат готови за преговори за

...
Всички прогресивни партии трябва да бъдат готови за преговори за
Коментари Харесай

Мицотакис и Ципрас с взаимни нападки в навечерието на изборите в Гърция

Всички прогресивни партии би трябвало да бъдат подготвени за договаряния за коалиция. Това съобщи водачът на СИРИЗА Алексис Ципрас по време на финален избирателен протест в Атина.

Премиерът и водач на „ Нова Демокрация “ Кириакос Мицотакис пък се обърна към гласоподавателите в Солун. Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис съобщи, че стабилността и икономическата сигурност на страната са заложени на карта, до момента в който Гърция се приготвя да гласоподава на парламентарни избори в неделя. В речта си в Солун Мицотакис, който е водач на ръководещата дясноцентристка партия „ Нова народна власт “, се нахвърли върху водача на лявата опозиционна партия СИРИЗА - Алексис Ципрас.
Днес Ципрас още веднъж метафорично отрязва 83 милиарда от дървото на парите и желае " правдивост на всички места ". Навсякъде, с изключение на до него, където стои наказаният Никос Папас. Въпросът тази неделя в този момент е пред нас: желаеме ли непоклатимост или непознати случки? Накратко, дали избираме държавно управление на „ Нова народна власт “ и министър-председател Мицотакис, или държавно управление на СИРИЗА и министър-председател Ципрас? Изборът в този момент е във вашите ръце.
Кириакос Мицотакис, министър председател на Гърция

Междувременно, Ципрас се обърна към поддръжниците си в Атина. Той прикани за завършек на кабинета „ Мицотакис “ и подготвеност за разговор от страна на всички прогресивни партии.
Днес желаеме от гръцкия народ почтеност и намерено сърце, и не втори късмет да управляваме. А първи късмет да управляваме с нашата стратегия, без задължения, без меморандуми, без Тройката, без Шойбле и без всички, които постановат своите политики. Така че ето какво значи да гласувате за СИРИЗА: Това значи повишение на заплатите, понижаване на цените, погасяване на всички задължения и обективна, ефикасна и мощна обществена страна, която ще поддържа жителите.
Алексис Ципрас, водач на СИРИЗА

В събота в Гърция е ден за размисъл. В неделя изборните секции ще отворят в 7 и ще затворят в 19ч.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР