Всички политици в България в момента трудно намират себе си

...
Всички политици в България в момента трудно намират себе си
Коментари Харесай

Проф. Антоанета Христова: Политиците не намират себе си в координатата, битката е на много високо ниво

" Всички политици в България сега мъчно намират себе си в координатата. Усещат, че пластовете се разместват, борбата се води на доста високо равнище. Те, явно, се усещат дребни, не знаят по какъв начин да намерят вярната позиция, тъй че, в последна сметка, да не отлетят, да не бъдат жертвата в борбата сред огромните на интернационално равнище ". Това сподели в обзорното предаване " Това е България " на Радио " Фокус " политическият психолог проф. Антоанета Христова по тематиката за листата " Магнитски " и вършат ли си политиците криви сметки за идващия парламент.

" В тази дезориентация и липса на точна диагностика на обстановката ние виждаме едни комплицирани хора, " намагнетизирани " можем да ги назовем. Хора, които търсят вярното решение и единственото, за жалост, което виждат някои от тях, това е силовата операция на публичното мнение, а не действителното правене на политика, ориентирана към ползите на българите. Това е казусът на политиците ", добави тя.

Според политическия психолог, тази дезориентация прави политиците много слаби сега, по тази причина на този декор, на фона на " Магнитски " ние виждаме неточности в държанието от страна на политическите партии. Поведението на водача на Българска социалистическа партия е образец за неточност в водачеството, на ръководството на вътрешните процеси в партията. Друг образец за разбъркването на пластовете в България, за които политиците нямат вярно отразяване, оценка на публичното мнение, е фактът, че в случай че те познават българина, ще знаят, че сега всевъзможен опит за приписване на позитив и на дял или извличане на изгода от външен фактор като Америка или Русия, или Европа, приказва отрицателно за този, който го употребява.

" Общественото въодушевление не утвърждава никого. Доминиращото отношение към Великите сили и към факторите отвън България е негативно. Всеки, който се показва като " по-голям католик от папата " и се приписва към външните фактори - Евросъюз, НАТО, проевропейски полезности, Европа, Америка и прочие, губи ", добави още проф. Христова.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР