Всички пенсии ще се вдигнат с 12,5% от 1 октомври

...
Всички пенсии ще се вдигнат с 12,5% от 1 октомври
Коментари Харесай

Социалният министър отчете колко ще се вдигнат пенсиите и нужните средства за целта

Всички пенсии ще се вдигнат с 12,5% от 1 октомври и това ще стане с нарастване на тежестта на стажа в пенсионната формула от 1,2 до 1,35 за всяка година .

Това планува предлагането за актуализиране на бюджета на служебното държавно управление, изясни служебният обществен министър Гълъб Донев на взаимна комисия в Народното събрание.
 Асен Василев: Без актуализация на бюджета, няма да има по 50 лева в допълнение за пенсионерите в края на годината Асен Василев: Без актуализация на бюджета, няма да има по 50 лева в допълнение за пенсионерите в края на годината
Без актуализация на бюджета спомагателните 50 лв. за пенсионерите няма да могат да бъдат дадени през ноември и декември тази година. Т...

, изясни още Донев.

Пакетът от ограничения планува трайно да се обезпечи по-висок приход от пенсии както за актуалните, по този начин и за бъдещите пенсионери. С предлагането се подсигурява, че всички 2,08 млн. пенсионери.

С оглед на това всички пенсионери да получат действително нарастване се планува и повдигането на най-ниските и най-високите пенсии, сподели още Донев. Така минималната пенсия от 1 октомври ще бъде 340 лева Това ще докара и до нарастване на пенсиите, които зависят от минималната - обществени и инвалидни.

. Това е реализирано без нарастване на оптималния застрахователен приход и надлежно до повдигане на осигуровките на получаващите над 3000 лева заплата.

Социалната пенсия също ще се увеличи, като предлагането е тя да стане 170 лева, като тук нарастването е приблизително с 14,3%, изясни Донев пред депутатите, представен от 24 часа.
 Манолова настоя за минимална пенсия от 369 лева Манолова настоя за минимална пенсия от 369 лева
ИБГНИ приканва партиите в Народното събрание да се заемат неотложно с актуализацията на бюджета. За това моли Мая Манолова в изказване пред...

Предвидено е бонусът от 50 лева да остане до септември, за пъкъл има равномерен преход и хората да не бъдат ощетени. Ако предлагането бъде признато то ще коства 353 млн. лева до края на годината и 1,8 милиарда лева през 2022 година

86 млн. лева са планувани за поддръжка за отопление, като е планувано 333 хиляди лица и фамилии да получат помощ през идната зима.

72 млн. лева пък са по Закона за персоналната помощ. Тук повода е, че повече хора се възползват от персонален помощник, а на месец това са сред 600 и 1000 души.

Още 35 млн. лева са за поддръжка на родители на деца под 14 години, които ще учат онлайн при нови ограничавания.

До края на годината пък са планувани 400 млн. лева за бизнеса.

Още от ИКОНОМИКА:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР