Всички партии във всички парламенти и по всяко време сме

...
Всички партии във всички парламенти и по всяко време сме
Коментари Харесай

Социалната комисия прие предложенията на БСП в подкрепа на младите семейства

„ Всички партии във всички парламенти и когато и да е сме единомислещи, че максимален проблем за страната ни е демографската злополука. Каквото и да вършим в региона на стопанската система и районното развиване, когато няма хора - няма и смисъл. Трябва да се вземат сложни ограничения, които обгръщат опазване на здравето, стопанска система, обучение, обществени действия. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на съвещание на обществената комисия в Народното събрание.
„ Броят на живородените деца в България за последните 10 години е паднал от 76 хиляди при 2010-та година до 59 хиляди. Това са близо 17 хиляди. Цитирам от 2010-та, тъй като желая да го погледнем в един по дълъг интервал, с цел да забележим, че това е наклонност, която изисква трайна и поредна политика. Това е една от тематиките, която може да ни събира и сплотява като ограничения “, посочи Нинова и дефинира като извънредно обезпокоителен обстоятелството, че сред последните две преброявания българите са намалели с 850 хиляди души.
Лидерът на социалистическата партия прикани за рационално говорене по отношение на вероятните ограничения и най-много за поддръжка на младите. „ В постоянното държавно управление ние направихме това, което и в този момент предлагаме – растежа на минималната заплата да се отрази надлежно и на растежа на майчинството. Както увеличихме минималната, по този начин увеличихме и майчинството. Намеци и обвинявания, че това е популизъм – не одобряваме. Когато сме били в съпротива тази мярка сме я предложили доста поредно, и когато управлявахме показахме, че тя може да се случи. И в най-тежката рецесия през зимата – не катастрофира страната. Оставихме 9 милиарда в бюджета, 1.5 милиарда остатък и помогнахме на младите фамилии. Родителите, обезпечени лица, които получават обезщетение за развъждане на дете от 1 до 2 години са по-малко от 30 хиляди, и ще коства 96 млн. на  годишна база. Въпросът е има ли политическа воля да го създадем “, добави тя по отношение на предлагането на Българска социалистическа партия за поддръжка на младите фамилии.
По думите й постоянно могат да се обезпечат 96 млн. лв. от бюджета, в случай че това бъде сложено като приоритет. “За нас това е задача номер едно – деца, млади, помощ на млади фамилии и родители. И освен на думи. Доказахме го с дейности, че можем да го създадем “, безапелационна е тя.
„ От един месец приказваме, че приемането на бюджета е най-важното за нас, без значение по какъв начин вървят договарянията за държавно управление. Тристранният съвет не одобри нарастване на минималната работна заплата, надлежно и нашите оферти да се обвърже с минималната заплащането за деца от 1 до 2 години. Тоест ние сме в обстановка на разминаване с това, което предлага служебния кабинет. Пред нас стои отговорността да ли сред първо и второ четене няма да създадем рационални стъпки. Ние сме предложили доста обществени ограничения. Нека да решим дали младите и децата могат да бъдат една от тези ограничения ”, сподели в умозаключение Корнелия Нинова.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР