Всички пари към Агенция “Пътна инфраструктура да бъдат преведени веднага,

...
Всички пари към Агенция “Пътна инфраструктура да бъдат преведени веднага,
Коментари Харесай

ИТН втвърдиха тона: Парите да се преведат на АПИ, а комисия да следи плащанията на министерствата

Всички пари към Агенция “Пътна инфраструктура ” да бъдат преведени незабавно, съобщи Тошко Йорданов от “Има подобен народ ” на брифинг в Народното събрание.

„ Продължаваме промяната “ със заповед към Българска социалистическа партия и „ Демократична България “ на практика заложиха пътното строителство и ремонтите. Блокираха комисията, решенията в залата, започнаха да оферират едно след други решения, при които започнаха да вършат подмятания. Ако се случи нещо автомагистралите, то ще тежи на съвестта на министър-председателя и на финансовия министър, тъй като блокираха всичко”, изясни той.

Най-чистото бе парите, които би трябвало да се платят, да минат с разпореждане на Министерския съвет и да решим по какъв начин да се заплащат ремонтите на пътищата, предложи Йорданов.

Йорданов акцентира, че точно поради намеците, че партията им ще има икономическа полза от заплащанията на компаниите, тъй като отрасловият министър – Гроздан Караджов е техен кадър, ще продължат да упорстват и специфична комисия в Народното събрание да утвърждава всички по-големи заплащания към министерствата.

Йорданов акцентира, че освен районното министерство било с огромен запас, тъй като 13 милиарда лева има и в министерството на нововъведенията на Даниел Лорер.

Има Такъв Народ предлага и парламентарна комисия, която да следи за прозрачността за осъществените заплащания на всяко едно министерство, с цел да не се основават предпоставки за подозрения, както, съгласно Йорданов, е станало с Министерството на районното развиване и благоустройството.

“Заради намеците, че в тяхното предложение има икономическа полза за нас, предлагаме специфична парламентарна комисия, която да следи и да утвърждава всички заплащания на всички министерства”, съобщи той.

Йорданов счита, че с една такава комисия е редно даже да има ръководител на опозицията, с цел да може контролът да е още по-строг.

В Министерството на финансите не знам по какъв начин харчат парите. Това предложение почиства всички тези въпроси. Любопитно ми е сътрудниците, борци за нулева приемливост към корупцията, дали ще поддържат това предложение, сподели още Йорданов.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР