Всички, освен нас са някакви бивши, само ние сме нови

...
Всички, освен нас са някакви бивши, само ние сме нови
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Другите са бивши, само ние сме нови


Всички, с изключение на нас са някакви някогашни, единствено ние сме нови лица. Затова не участваме в никакви сделки, сподели тази заран пред БиТиВи ръководителят на групата на Има Такъв Народ Тошко Йорданов. От думите му стана ясно, че нямат желание да подписват никакви съглашения с никого. Въпреки че за такива упорстват и от Българска социалистическа партия, и от ИБГНИ, и от Демократична България. Нямат желание и да разискват състава на кабинета, който показаха през вчерашния ден.

Не е имало съвещания, имаше показване на проектокабинет. Какво друго да си кажем – пристигнаха партиите, представихме го, водиха си бележки. Не водим диалози по състава на кабинета, не са ни поставяли условия, отсече Йорданов.

И продължи с остри мнения по адрес на Христо Иванов от „ Демократична България “ и Христо Иванов от „ Изправи сеБГ. Ние идваме “.

Има три или четири говорящи глави, които приказват и цитират разнообразни неща, сподели той за Хаджигенов. Заяви и че не може да разбере какво е желал да каже Христо Иванов през вчерашния ден с това, че не взе участие в инсенировки и по тази причина не е участвал на представянето на проектокабинета.

Според него, „ някои сътрудници, когато няма какво да кажат “, приказват за съглашение за поддръжка.

Лигата на извънземните имат доста по-голямо въздействие върху Слави Трифонов в сравнение с Движение за права и свободи, сподели Йорданов в опит да разсее изказванията за „ дългата ръка на Движение за права и свободи “.

Той се опита да обясни и по какъв начин са подбрани министрите в проктокабинета.Пламен Николов сподели през вчерашния ден, че ги избирал до 12 часа през нощта. Самата парламентарна група наИТН чу имената малко преди да бъдат показани на другите политически сили.

Според тезата на Тошко Йорданов обаче, тези хора са специалисти и дълги години са работили в екип на „ ИТН “. Въпреки че самата партия бе записана през 2020 година. Слави Трифонов не се бърка в работата на експертните комисии. Той не споделя кой специалист става, това го виждаме в процеса на работа, продължи Йорданов и даже сподели, че има разлика в това отношение сред Има Такъв Народ и ГЕРБ: „ При ГЕРБ имаше политически министри, които нищо не разбираха от работата на министерствата, които управляваха. При нас е друго “.

Според Йорданов личността на премиера не била толкоз значима, тъй като България „ не е министър-председателска република “.

По отношение на избора на Петър Илиев за вътрешен министър, той сподели: „ Петър Илиев е прелестен правист. В диалози със експерти разбрахме, че би трябвало външен юридически взор към работата на Министерство на вътрешните работи, а по секторите там ще има експерти “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР