Всички очакваме от училището да дава крила на децата ни.

...
Всички очакваме от училището да дава крила на децата ни.
Коментари Харесай

10 идеи как да подкрепите училището

Всички чакаме от учебното заведение да дава крила на децата ни. Но рядко се замисляме, че с цел да го направи, то има потребност от поддръжката на всички ни - родители, бизнеси и институции. 

Ние в Център за приобщаващо образование вярваме, че всеки човек може да поддържа учебното заведение в задачата му да дава крила на децата - и по тази причина подготвихме 10 съвета, с които да ви вдъхновим да подадете ръка на някое учебно заведение. 

1. Ако желаете да покажете на децата своята специалност или бизнес, свържете се с локалното учебно заведение и поканете децата да дойдат на Вашето работно място. Подгответе малко показване на активността си и помогнете на учениците, дружно с преподавател от съответната научна област, да свържат видяното с образователните предмети, които учат в учебно заведение. Така ще помогнете на учениците да схванат за какво е значимо да вървят на учебно заведение.

2. Ако имате персонална идея от публично значение като запазване на горите, грижа за бездомни животни или помагате на хора в неволя, разкажете за нея на децата в часа на класния. Така, те освен ще се срещнат с казуса, само че ще могат да оценят и ролята на доброволците и насладата от това да даряваш и помагаш с труд.

3. Ако сте разпален по дадена тематика като здравословно хранене, живота на Марс или немска класическа философия, разкажете на децата за вашата пристрастеност. Така, като се изключи че ще научат нещо ново, децата ще могат да се замислят за своите ползи и по какъв начин заниманията уголемяват кръгозора ни.

4. Ако имате концепция по какъв начин да подобрите средата в учебно заведение, инициирайте или се включете в акция за набиране на средства за потребностите на учебното заведение. Децата с наслада ще вземат участие. Така, като се изключи че в учебното заведение ще се случи нещо хубаво, децата ще се научат на работят в екип, да възнамеряват и да носят отговорност за общото начинание.

5. Ако двора на учебното заведение не ви се коства задоволително привлекателен, организирайте родителите, децата и всички, които желаят да се включат, в почистването и облагородяването на мястото, където децата играят. Освен че дворът ще стане едно по-безопасно и красиво място, децата ще схванат на процедура какво значи поговорката „ Сговорна тайфа, планина повдига “.

6. Ако смятате, че родителите на вашия клас не се познават задоволително и не работят като едно цяло, организирайте неофициална среща, на която да се опознаят. Можете да извършите обща разходка в парка и да поиграете дружно. Така, родителите ще се видят в друга светлина и ще имат опция да изградят по-голямо доверие между тях, а същото се отнася и за децата.

7. Ако смятате, че децата нямат задоволително на практика занимания в час, организирайте урок отвън учебното заведение благодарение на експерт от съответната област. Посещението при ветеринаря, да вземем за пример, би помогнало на децата с изключение на да научат доста по биологията, по този начин и да схванат, че грижата за домашните любимци е на първо място огромна отговорност, а по-късно игра и развлечение.

8. Ако имате експертиза в някоя област, да вземем за пример писане на планове, счетоводство или правни съвещания, предложете на шефа своето подпомагане. Така, като се изключи че ще помогнете на учебното заведение да усъвършенства своето ръководство, ще дадете образец на децата, че доста скъпи неща се случват с помощта на доброволния труд на хората.

9. Ако обичате животните и желаете да предадете тази обич на децата, инициирайте празник на домашните любимци. Децата с наслада ще покажат своите домашни любимци и ще се срещнат с тези на съучениците си. Така, като се изключи че ще покажат любовта си към животните, децата ще намерят нови тематики за диалози и ще преоткрият някои от съучениците си. 

10. Ако имате чувството, че някое дете от класа се усеща изолирано или не е в най-хубавия интервал от живота си, проучете мощните му страни и организирайте събитие, където да може да се изяви. Така с изключение на, че ще го накарате да се почувства подкрепено, ще дадете образец на децата по какъв начин да се грижат един за различен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР