Всички общини, които искат определен пътен участък да бъде освободен

...
Всички общини, които искат определен пътен участък да бъде освободен
Коментари Харесай

Борисов ще махне винетките от всички пътища, които общините ще поддържат

Всички общини, които желаят избран пътен сектор да бъде освободен от пътна такса, би трябвало да изпратят документално искане до районното министерство. Това предложение направи министър председателят Бойко Борисов на среща със Сдружението на общините в Министерски съвет.

Борисов изясни, че по този начин както София е поискала Северната скоростна дъга и е изразила подготвеност да я поддържа, по този начин може да се постъпи и с елементи от републиканската пътна мрежа като Варна - Златни пясъци, Варна - Аксаково или Пловдив - Асеновград. По думите на премиера е задоволително общините да имат предпочитание и финансови благоприятни условия.

"Системата би трябвало да се приспособява по този начин, че да може да се купува електронна винетка по банкомат. Максимално би трябвало да се облекчат жителите. Проблеми е обикновено да има, откакто се минава от хартиена на електронна винетка ", разяснява Борисов.

Той публично се извини на българските водачи за неуредиците към въвеждането на електронната винетна система. Премиерът сложи период всички проблеми да се изчистят най-късно до 15 дни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР