Всички обичат да говорят за необходимостта от правилно хранене, като

...
Всички обичат да говорят за необходимостта от правилно хранене, като
Коментари Харесай

„Забравете тези глупости за храненето“. Хирург разкрива тайната на живеещите дълго

Всички обичат да приказват за нуждата от вярно хранене, като споделят, че дълъг и здравословен живот е неосъществим без него. Една жена хирург обаче не е съгласна с това.

Тя видяла доста възрастни хора, които на процедура не остарявали и забелязали, че всички те имат нещо общо. Всички имали привички, които не са свързани с храненето. Разкриваме кои са.

Всеки е чувал, че за дългоденствие би трябвало да се храните вярно, да водите деен метод на живот и като цяло да се придържате към здравословен метод на живот. Но хирург от Джорджия е песимистичен по отношение на тези изказвания. Лорън У. Янси въобще не счита, че това е по този начин.

„ Аз съм доктор, хирург на катаракта и знам доста за стареенето, тъй като виждам повече от четиридесет пациенти дневно. Има хора, които в действителност съвсем не остаряват. Разбрах каква е тяхната загадка. “ – написала Лорън в обществените си мрежи.

Според нея всички неостаряващи възрастни хора, които е срещала, се придържат към четири съществени навика.

Първият е, че имат градина. Не е нужно да е огромна, не е наложително да се изхранвате от нея. Понякога даже приказваме за елементарни цветя на перваза на прозореца. Въпреки това, даже те могат да дадат тласък на човек.

Това е проект за бъдещето. Човек влага напъните си в плодовете, които ще получи по-късно. Това е грижата, която дава предпочитание за живот, напредък и оптимизъм – изяснява лекарят.

Така че няма потребност да бързате да се карате на възрастните си родственици, че са прекомерно закрепени върху къщата на село. Може би точно тя им разрешава да бъдат във форма.

Вторият потребен табиет е да се грижите за себе си. Не за вашия брачен партньор, родственици, внуци. А за вашите потребности и стремежи. При това всеки ден.

Третият табиет е разбирането, че спортът не е единствено вървене. Жената хирург акцентирала  върху повдигането на тежести. Факт е, че натоварването ви разрешава да увеличите плътността на костите.

Доказано е, че това покачва плътността на костите. Без фанатизъм, само че е истина – вземете желязото в ръце и поддържайте костите си здрави.
– отбелязва лекарят.

Лорън обяснила, че има поради тежести, щанги или най-малко носене на раници, до момента в който вървите.

Заслужената отмора е нещо хубаво. Но лекарят е уверен, че четвъртата загадка на дълголетието се крие в това, че пенсионирането може да изчака. Човек би трябвало да има кариера или нейна опция – някакво занимание, което изисква умствено изпитание. Защото безделието е смъртна присъда.

„ В противоположен случай просто ще потънете, ще се спуснете надолу: мозъкът ще загуби тонус, когнитивните функционалности ще пострадат “ – акцентира Лорън.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР