Всички необходими машини за гласуване на европейските избори вече са

...
Всички необходими машини за гласуване на европейските избори вече са
Коментари Харесай

Машините за гласуване на евровота са доставени

Всички нужни машини за гласоподаване на европейските избори към този момент са в България. Доставени са 3000 машини, каквото е решението на Народното събрание, плюс 10% аварийни.
Това разгласи пред БНР Веселин Тодоров от компанията, осигуряваща техниката. Машините са в склад, утвърден от Централната изборна комисия (ЦИК) и евентуално през днешния ден ще бъдат тествани и утвърдени.

„ Вчера имаше инспекция на софтуера - дали работи по този начин, както е разказано в процедурата. Имаме утвърждение. До 15 май би трябвало да се ревизира дали това е конфигурирано на всички машини. Смятаме, че няма да е проблем да инсталираме това, което е утвърдено, за пет дни на всичките 3000 машини ", увери Тодоров. Ще се организира и одит от външна организация, с цел да се ревизират по какъв начин действа системата.

Разнасянето на машините по секциите ще стане на 24 против 25 май. Експертите на компанията ще са разполагаем през целия ден в неделя при вероятно пораждане на механически проблеми, само че няма да имат право да са вътре в секциите.Веселин Тодоров разяснява и високата цена за наем на машините - 3000 лева, като съгласно него тя се дължи на обстоятелството, че машините са създадени особено за България.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР