Всички лечебни заведения в страната са обезпечени с кислород. Наблюдава

...
Всички лечебни заведения в страната са обезпечени с кислород. Наблюдава
Коментари Харесай

МЗ: Всички лечебни заведения в страната са обезпечени с кислород

Всички лечебни заведения в страната са обезпечени с О2 . Наблюдава се нараснало ползване, съпоставимо с това през есента, само че към този момент няма сигнали от лечебните заведения някъде да липсва О2 “. Това сподели пред БНР заместник-министърът на опазването на здравето Слави Пачалов.
Преди две седмици Министерството на здравеопазването разпореди незабавна инспекция и профилактика на системите за подаване на О2 в лечебните заведения. Причината е увеличаващите се случаи на пациенти с Covid-19 в лечебните заведения.

„ Наблюдава се предпочитание на някои от лечебните заведения за увеличение на размерите и доразвиване на системите за О2, с цел да посрещнат по-високо ползване.

През декември месец Министерство на здравеопазването закупи за лечебните заведения 460 концентратори за цялата страна, които са за по-леките случаи, само че които подкрепят използването на О2.

 Българска телеграфна агенция

В момента потреблението е съизмеримо като това през ноември и декември предходната година, усложнения няма на никое място . В Силистра имаше усложнения, само че в този момент там се обновява цялата кислородна апаратура, причислен е и нов корпус.

Има и задоволително кислородни бутилки за лечебните заведения от павилионен вид, сподели още в „ Хоризонт до обед “ заместник-министърът на опазването на здравето Слави Пачалов.

Пачалов добави, че във всички лечебни заведения в страната системите за подаване на О2 са тествани и са минали профилактика.

" Ние като Агенция нямаме отношение към инспекциите на Министерство на здравеопазването, само че ние ревизираме всичките 95 съдове, инсталирани в лечебните заведения в цяла България " , разяснява в " Хоризонт до обед " Григор Къшов, основен шеф на Главна дирекция " Инспекция за държавен механически контрол " в Държавната организация за метрологичен и механически контрол.

„ Те се ревизират един път на 4 години, а един път на 8 години се изпитват на здравина тези съдове. Ние няма да допуснем нещо, което е рисково за здравето, да работи ", изрично съобщи основният шеф на Главна дирекция " Инспекция за държавен механически контрол " в Агенцията. Той добави:

" Още ноември здравният министър изиска нашето подпомагане и го получи , тъй като лечебните заведения желаеха монтиране на спомагателни съдове, нови, тъй като имаха потребност от спомагателен О2. Той им свършваше доста бързо, само че натоварването върху самите съдове не се е трансформирало. Но това не значи, че старите съдове не са годни за потребление . Те се ревизират и в случай че не са годни, се бракуват. Това касае всички елементи на съдовете ",  сподели още Георги Къшов.
Той уточни, че за нередности във връзка с съдовете, а не на инсталациите, хората могат да подават сигнали към тях , само че даже в случай че информацията да не е към Агенцията, те ще я придвижат към съответната институция.

Още по тематиката слушайте в звуковите файлове.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР