Всички кризи в съдебната власт се произвеждат от прокуратурата. Моделът

...
Всички кризи в съдебната власт се произвеждат от прокуратурата. Моделът
Коментари Харесай

Румен Ненков за скандала с Гешев: Страшно е, че се обвиняват, че един друг са се подслушвали

Всички рецесии в правосъдната власт се създават от прокуратурата. Моделът е основан през 1991 година

Това съобщи Румен Ненков - някогашен парламентарен арбитър, в предаването „ Офанзива ” по NOVA NEWS.

„ Политиците могат да настояват всичко „ за механизма за следствие и освобождение на основния прокурор). Вратата се отвори с един текст, съгласно който е написано, че основният прокурор не може да упражнява контрол по делата, по които има спор на ползи ”, изясни арбитър Ненков.

Той посочи, че прокурорите не извършват чисто правосъдни функционалности, а са присадка в правосъдната власт, демонстрират мускули. „ Всякаква превзетост, всякаква напудреност основава чувство в обществото за непосредственост към политическите структури ”, сподели той.

„ Страшно е това, че се упрекват, че един различен са се подслушвали. Стана въпрос за едно дело, това не е ли обществена загадка – че прокуратурата употребява силата си да употребява тези каузи за рекетиране на мощни хора в стопанската система, в политиката и така нататък Ако това продължава, това е голям проблем. По това дело има ли проект за следствие. Колко процесуални дейности са осъществени в последната година, добави Ненков.

„ Хората би трябвало да знаят: не е правилно, че следствието би трябвало да е дълготрайно. Ако то се изпусне в самото начало, от това няма да излезе правосъден проблем. Тези каузи стоят „ на трупчета ” единствено за въздействие над политиците, предприемачите, и така нататък Живеем с това 33 години ”, безапелационен е някогашният парламентарен арбитър.

На въпрос дали е нужна възбрана за избор на членове на Висш съдебен съвет на настоящи прокурори, съдии, магистрати, Ненков сподели: „ За да сме правова страна, би трябвало да желаеме от ръководещите да съблюдават Конституцията. За страдание, ръководещата класа не съблюдава конституцията и законите ”. Той даде образец с това, че Конституционният съд работи с по-малко съдии, Висшият правосъден съвет е с изминал мандат и дефинира обстоятелствата като скандални.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър! 

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР