Всички китайци от двете страни на Тайванския проток трябва да

...
Всички китайци от двете страни на Тайванския проток трябва да
Коментари Харесай

Си Цзинпин обеща обединяване с Тайван

" Всички китайци от двете страни на Тайванския пролив би трябвало да бъдат свързани от обща цел и да споделят великото обновяване на китайската нация ", съобщи президентът в тирада, излъчена по Китайската централна телевизия.

Китай счита Тайван за своя провинция, която към момента не е съумял да сплоти с останалата част от територията си след края на гражданската война през 1949 година. Пекин, който не се е отказал да завладее острова със мощ, оказва мощен боен и стопански напън върху Тайван от идването на власт през 2016 година на президентката Цай Ингвен, която съгласно Китай настойчиво се бори за самостоятелност, отбелязва Агенция Франс Прес.

В речта си Си сподели още, че стопанската система на страната е по-устойчива и по-динамична от преди. През 2023 година нашата стопанска система овладя бурята, посочи китайският водач в предаваното по държавната телевизия послание.

Китайската стопанска система, която бе наранена неподходящо от битката с коронавирус, продължи да изпитва компликации през 2023 година, отбелязва Агенция Франс Прес. Сред младежите безработицата е рекордно висока, у потребителите има съмнение, а основният бранш на недвижимите парцели е белязан от продължаваща дългова рецесия. Всички тези фактори се отразяват отрицателно на икономическия напредък.

Производствената активност в Китай е траяла да се редуцира през декември, сочат публични данни, оповестени през днешния ден.

През последните месеци Пекин разгласи серия от ограничения за справяне с провокациите в стопанската система. Освен това бяха издадени суверенни облигации за стимулиране на инфраструктурни разноски и на икономическата интензивност.

Въпреки че има някои позитивни индикации, като да вземем за пример растежът от 4,9% на китайския БВП през третото тримесечие, Пекин евентуално ще има компликации да реализира задачата си за годишен напредък от към 5%.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР