Всички желаещи граждани да получат безплатни контейнери за домашно компостиране,

...
Всички желаещи граждани да получат безплатни контейнери за домашно компостиране,
Коментари Харесай

Столичната община стартира кампания за раздаване на безплатни домашни контейнери

Всички искащи жители да получат безвъзмездни контейнери за домашно компостиране, които да разположат в дворовете на къщите или кооперациите си, могат да подадат поръчка за това в районната администрация до 26 януари 2018 година Това оповестиха от пресцентъра на Столична община.

След приключване на периода, поръчките ще бъдат обработени от Столична община и при започване на 2018 година следва закупуване и разпределяне на компостерите на жителите.

Инициативата е част от акцията на Столична община „ Компостирай у дома “, която цели да подтиква жителите към понижаване на крайния битов хранителен и зелен боклук, както и да насърчи устрема към преработване на разнообразни видове боклуци. Заявления за присъединяване в акцията могат да бъдат подавани, с изключение на от жители, от администрациите на учебни заведения, детски градини и детски ясли.

Съгласно Програмата за ръководство на отпадъците на Столична община 2015-2020г., през 2018 година са планувани за закупуване към 1000 бр. домашни компостери с размер от 700 л. При ефикасна постоянна приложимост на компостерите с биоразградими боклуци от семействата, както и при три пъти годишно зареждане със зелени боклуци (треви, шубраци, клони), упованията са за понижаване на крайния битов боклук на семействата с 550 тона/годишно.

Кампанията на Столична община за даване на безвъзмездни компостери на семействата започва през 2010 година, като общият брой раздадени домашни компостери досега надвишава 8 000 бр.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР