Всички изборни секции в община Хасково отвориха и започнаха навреме

...
Всички изборни секции в община Хасково отвориха и започнаха навреме
Коментари Харесай

Всички секции в община Хасково започнаха изборния ден

Всички изборни секции в община Хасково отвориха и започнаха в точния момент изборния ден. Това заяви ръководителят на ОИК Пламен Лечев пред Българска телеграфна агенция. По негови думи на всички места местата за гласоподаване за обезпечени с всичко належащо. Няма механически проблеми. Едва в две секции не са се явили в точния момент членове на СИК, само че това не е попречило на старта на изборния развой.

По данни на ОИК в община Хасково 78 986 души с право на глас ще имат опция да дефинират органите на локалното самоуправление за идващите 4 години. Разкрити са 151 секции. Една от урните е преносима, изключителна секция е разкрита в МБАЛ - Хасково, а 79-та секция е особено пригодена за лица със усложнения в зрението и напредването.

Освен общинския кмет в общината ще бъдат избирани и кметове на 26 села от общо 36 обитаеми места, като броят на кандидатите за кметове е 63. В 9 от селата изборът е превдварително решен, защото има единствено по един регистриран претендент.

Кандидатите за кмет на общината са 10. Кандидатите за общински съветници в 41-местния орган на локалното самоуправление са 344, излъчени от 20 листи. Във вота са ангажирани 1219 членове на секционни изборни комисии. Правата на участниците в него ще пазят 800 покровители на 8 политически сили плюс самостоятелен претендент.

На територията на региона 207 032 е броят на гласоподавателите в 11-те общини. Разкритите секции са 471.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР