Всички искаме да ни оценяват според способностите и познанията, а

...
Всички искаме да ни оценяват според способностите и познанията, а
Коментари Харесай

6 съвета за страхотно първо впечатление 

Всички желаеме да ни правят оценка съгласно качествата и познанията, а не съгласно външния тип. Но истината е, че първото усещане се основава в първите няколко секунди. Ще се съгласите, че не е задоволително време, с цел да блеснете с уменията си. Ето за какво първото усещане е толкоз значимо – тъй като имаме право на единствено един опит. 

Ето 6 съвета от Bright Side, които ще ви оказват помощ. 

1. Отношението

Обърнете внимание на метода, по който се разбирате и взаимодействате с другите. Следете невербалната си връзка, изражението на лицето и езика на тялото си – проучвания са потвърдили, че тези неща въздействат пет пъти повече на първите усещания, в сравнение с думите ви. Никога не подценявайте откровената усмивка. 

2. Проксемика

Проксемика е науката за метода, по който използваме пространството в общуването. Малко знания в тази област могат съществено да подобрят възможностите за триумф в общуването. Това е изключително значимо при интервютата за работа. Мястото, където се намирате, е обръщение за метода, по който възприемате своята роля и ролята на интервюиращия в тази обстановка. Когато интервюиращият ви предложи място, седнете решително и комфортно, само че не се накланяйте прекомерно напред или обратно. Ако интервюиращият не ви уточни съответно място, седнете право против него или нея. Опитайте да не кръстосвате крайници или ръце, тъй като това издава защитна поза.

3. Облеклото

Дрехите би трябвало да подхождат на държанието ви и думите, които употребявате. Ако желаете да извършите положително първо усещане, погрижете се облеклата ви да са чисти, да са ви точни като размер и да са подобаващи за обстановката.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР