Всички имена ме изненадаха, с изключение на кандидата за министър-председател.

...
Всички имена ме изненадаха, с изключение на кандидата за министър-председател.
Коментари Харесай

Политически анализатори категорични: Отиваме на предсрочни избори

" Всички имена ме изненадаха, като се изключи претендента за министър-председател. Зад всяко държавно управление прозират ползи ", сподели политическият анализатор Георги Киряков в студиото на " Bulgaria ON AIR ".

Според сътрудника му Слави Василев имената в кабинета не са забавни, защото е ясно, че те няма да бъдат министри. " Можеш умерено да предложиш най-интересните други възможности, с цел да сe изтупаш преди 100% евентуални предварителни избори. Според него, алтернативата на изборите ще бъде или корупция или незнание.

" Или ГЕРБ или " Продължаваме промяната ". Нормално е хората да имат усложнения за кого да гласоподават. При този нищожен избор изборната интензивност ще падне. Това, което се тиражира за Николай Павлов в общественото пространство от страна на Кирил Петков и Асен Василев, е безспорна неистина. Докато беше шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов избави България от неустойките, които щяхме да платим по контракта с азерите ", акцентира Василев.

Анализаторът Киряков разяснява, че Драгомир Заков е компромис от страна на " Продължаваме промяната ", тъй като след махането на Стефан Янев, не е бил признат от Българска социалистическа партия.

" Трудно може да се каже, че това е подаване на топката към " Продължаваме промяната ", тъй като това беше компромис, който направиха в името на властта, с цел да ръководят. Това беше първият раздор, който се видя ясно ", сподели политическият анализатор. Според него никой няма предпочитание да се направи постоянен кабинет, в това число и ГЕРБ.

" Не видях нито едно деяние на някогашния министър председател Бойко Борисов, което да подсказва, че непременно желае да се направи нов кабинет. Всеки път, когато имаше вяра да се реализира единодушие, той излизаше с бомбастични изявления ", добави Киряков.

Според Василев няма да има партия, която ще заложи престижа си поради събитията, че ще има предварителни избори.

" Дори в някаква догадка да бъде гласуван кабинет, то вероятността този кабинет да се сгромоляса доста бързо е 99%. Всяка партия го знае това ", уточни още Василев.

Анализаторите подчертаха, че не е несъмнено дали третият мандат ще отиде при Стефан Янев.

" Това зависи от настройките на президента. Ако президентът желае да има предварителни избори ще даде мандата на Българска социалистическа партия. Ако желае да избяга от отговорност, ще даде мандата на " Български напредък ", заключи Киряков.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР