Всички говорят за 5G. Всяка промяна носи със себе си

...
Всички говорят за 5G. Всяка промяна носи със себе си
Коментари Харесай

5G или как да стартираш мрежа от ново поколение

Всички приказват за 5G. Всяка смяна носи със себе си доста благоприятни условия, а от нас зависи по какъв начин ще ги използваме. Какво обаче е 5G в действителност и по какъв начин работи? На тези отговори дава отговор Теленор България в нова осведомителна поредност, наречена 5G Talks с водещ Светлин Желев. се концентрира върху построяването на мрежата и какво е належащо, с цел да действа тя безпогрешно. В новия епизод Теленор показва атмосферата от старта на мрежата и действителните приложения, които бяха показани по време на публично събитие в Бургас през юни. 
Какво е 5G?
Съкращението значи напълно просто “пето потомство ” (fifth generation) мобилна мрежа. Преди него стои дългата редица от 1, 2, 3 и 4G, като 5G е естественото продължение на еволюцията на клетъчните мрежи. Това е една от най-бързите, сигурни и надеждни технологии досега, а задачата ѝ е да може на процедура да свързва виртуално всеки и всичко на всички места, освен това по едно и също време. 
Какво ще усети крайният консуматор?
Вече споменахме, че скоростта е едно от главните преимущества на 5G. Това е и първото нещо, което ще усети крайният консуматор. Гигабитовите скорости скоро няма да бъдат нищо впечатляващо, а просто всекидневие. Най-лесният образец да се илюстрира това е, в случай че опитваме да свалим доста тежък файл. С досегашните скорости това можеше да се случи за доста по-дълго време. С 5G свалянето ще отнеме единствено няколко минути. И освен това – безукорен стрийминг и отдалечени диалози без закъснение на връзката и кристална непорочност на картина и тон – всичко това ще усетим от първата секунда, в която се озовем в новата 5G галактика. 
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР