Всички големи търговски вериги за Великден ще продават само българско

...
Всички големи търговски вериги за Великден ще продават само българско
Коментари Харесай

Само българско агнешко за Великден по магазините

Всички огромни търговски вериги за Великден ще продават единствено българско агнешко. Това разгласи изпълнителният шеф на Сдружението за съвременна търговия Йордан Матеев пред Нова телевизия.

"Българското селско стопанство има доста съществени проблеми. Не можем да прехвърляме отговорността за тях на огромните търговски обекти. Те се вземат решение с държавни политики ", акцентира Матеев.

По думите му 70% от рафтовете в огромните търговски вериги са с български артикули. Той е на мнение, че рецесията може да има позитивен резултат върху увеличение на каузи на българските производители.

Позицията на комерсиалните вериги е манипулативна

Време е за взаимност и поддръжка на българското произвеждане ", съобщи той.

Директорът на Сдружението за съвременна търговия прикани потребителите да избират родното произвеждане и да бъдат солидарни.

Кризата с ковид удари всички браншове на стопанската система, в това число и земеделието. За да отговори на потребностите на земеделието, отрасловото министерство реши да задължи огромните вериги да отделят 50% от площта си за локални артикули. Това предизвика неприсъствен спор сред страната и търговците.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР