Всички енергийни дружества са поискали увеличение на цените си -

...
Всички енергийни дружества са поискали увеличение на цените си -
Коментари Харесай

Енергийни дружества са поискали поскъпване на тока и парното между 100 и 150% от юли

Всички енергийни сдружения са поискали нарастване на цените си - това сподели един от членовете на енергийния регулатор Александър Йорданов. Той обаче посочи, че техните заявки са направени, преди фирмите да получат обезщетения за по-големите си разноски, което ще се отрази на крайните цени на електро- и топлоенергията, съобщи БНР.

Александър Йорданов бе изслушан в парламентарната енергийна комисия и отговори на въпросите на опозицията дали е правилно, че предприятията в бранша са поискали токът и парното да нарастнат сред 100 и 150 % от юли.

" Имаме информация, че ЕРП-тата са поискали нарастване над 100%, в мрежа високо напрежение са поискали нарастване над 150%, " Топлофикация " - София е поискала нарастване от 150%. Вярно ли е това или не е правилно? ", попита депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

" Да, има претенции за нарастване, няма искане за понижение на цени. Всякакви мнения във връзка на ценовите заявки преди ние да сме отчели резултата от обезщетенията, които сдруженията са получили, по-скоро биха изкривили визията на обществото във връзка с това какви ще бъдат цените, " отговори Йорданов.

Позицията на енергийния регулатор бе предпазена от представителите на ръководещата коалиция.

Това обаче провокира реакцията на Рамадан Аталай.

" Сещам се за една алегория, която един американски президент използва - във връзка с ръководещите - че се държат като пеленачета. От едната страна - безумен апетитит, от другата страна - цялостна безнаказаност ", разяснява националният представител от Движение за права и свободи.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР