Всички екипи на полицията и регионалните дирекции Пожарна безопасност и

...
Всички екипи на полицията и регионалните дирекции Пожарна безопасност и
Коментари Харесай

Каква е обстановката в Шумен, Варна, Добрич, Разград и Бургас?

Всички екипи на полицията и районните дирекции „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в областите Шумен , Варна , Добрич , Разград и Бургас работят интензивно на терен, контролират придвижването и оказват помощ на жителите. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

В Националния координационен център за сигурност на придвижването по пътищата са били подхванати дейности за предварителна защита и въвеждане на краткотрайна организация на придвижването при усложнена метеорологична конюнктура, затруднени пътни условия, затруднено и/или блокирано придвижване по уличната и пътната мрежа в резултат на значителни снеговалежи, снежни стихии и заледявания на териториите на областите Бургас , Добрич , Варна и Шумен .

След извършено съвещание на Областния щаб в Шумен , със заповед на Областния шеф, считано от 09:30 часа през днешния ден е оповестено отчасти бедствено състояние на територията на общините: Хитрино, Венец, Каолиново, Никола Козлево, Нови пазар и Каспичан.

Обстановката на територията на горепосочените общини е усложнена. Налични са голям брой повреди на електропреносната мрежа и в някои от посочените общини няма ток . Към момента за придвижване са затворени:

  • Главен път I-2 Варна – Русе /след пътен възел Белокопитово/, разполагаем е обходен маршрут през Търговище.
  • Главен път I-7 Силистра – Ямбол след кръстовище 7-ми километър, посока Силистра. Няма обходен маршрут.
  • Главен път I-2 София – Варна, след кръстовище Зайчино ореше. Няма обходен маршрут.

На посочените места са построени КПП-та . На терен са ориентирани спомагателни сили.
Към момента няма информация за потърпевши хора .

Спасителните дейностите на екипите на РДПБЗН- Шумен по евакуация на закъсали коли не престават . В оперативната дежурна часа са признати нови сигнали за закъсали 4 автомобила край новопазарското село Мировци. Пътят е с навявания, основана е организация за почистването му, с цел да могат избавителните екипи да стигнат до нуждаещите се от евакуация хора и да им оказват помощ.

Единият от закъсалите избавителни екипи сред село Хърсово и Никола Козлево към този момент е отвън клопката на снежните преспи . Екипът е съумял да доближи и до бус , в който са пътували хора и са закъсали в снежните преспи . Всички са евакуирани и откарани благодарение на тежка техника в кметството на село Хърсово, където им е обезпечена топлота и храна . Към момента няма данни за други закъсали в региона коли.

Комуникацията е извънредно сложна заради липса на обсег на някои от мобилните оператори. Поради дублиращите се сигнали оперативните дежурни прозвъняват всички, които са подали информация, че бедстват. Към момента няма такива, които не са евакуирани. Все още остават.

От е оповестено бедствено състояние . Към момента е затворен пътят Варна-Добрич , в региона на „ Аксаковска гледка “ има закъсали коли . Движението се отбива по обходни направления.

Пътят Аксаково-Кичево-Осеново също е затворен . Има закъсали коли и рейс от насъбран сняг. Насочена е тежка техника за изтеглянето им и освобождение на придвижването.

Около 50 души от закъсали коли са настанени в Община Аксаково , предоставена им е храна. 15 души са настанени и в приют в с. Кичево.

Получен сигнал за бедстващи мъж и жена с лек автомобил сред Крумово и с. Дебрене, като по данни на мъжа има преспи и свършва горивото на автомобила. Предприети са дейности за извеждането им.

Движението по път ll-29 Варна-Добрич е лимитирано за придвижване в двете направления, заради снегопочистване.

Поради снегонавяване и понижена видимост от мощния вятър се затварят за придвижване следните пътища: път ll-27 Търница-Бдинци, lll-207 Ветрино-Векилски, lll-2072 Добротич-Вълчи Дол, lll-2702 Добрич-Суворово, lll-2901 Аксаковска панорама-Ветрино. Община Вълчи дол афишира бедствено състояние .

Временно се лимитира придвижването по път l-2 в сектора Шумен-Зайчино-Ореше – кръст. Неофит Рилски. Временно се лимитира придвижването по път lll-902 Кичево-Албена заради снегонавяване и мощен вятър , има закъсали коли . Временно се лимитира придвижването по път III-2902 Аксаковска панорама-Кичево от км 0+000 до км 13+600, заради влошени зимни условия.

Затворени пътища за разчистване II-27 Добрич-Балчик , II-29 Варна-Добрич-Г. Тошево. Път II-71 Добрич-Силистра затворен за МПС над 12 т, III-7106 затворен за придвижване над 12 т.

Движението по път I-2 Русе-Разград-Шумен е лимитирано от разклона за II-49 до границата с област Шумен за всички коли, заради снеговалеж и снегопочистване. Обходен маршрут : От разклона на I-2 с II-49 в посока Търговище и назад. Движението по път II-23 Русе – Дулово от разклона за Свещари до Завет е затворен за всички коли, заради разчистване от снеговалежи.

Път III-906 Варна – с. Горица е затворен за снегопочистване . Приморски проход – стеснен за всички, заради разчистване и усложнена метеорологична конюнктура.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР