Всички дружества от групата на петия най-голям производител на стоманени

...
Всички дружества от групата на петия най-голям производител на стоманени
Коментари Харесай

Коронавирусът се отрази на резултатите на Корадо България за първото тримесечие

Всички сдружения от групата на петия максимален производител на стоманени панелни радиатори в Европа - "КОРАДО Груп ", не стопираха работа и не престават индустриалната си активност макар пандемията от COVID-19, оповестиха от компанията майка. Никой от чиновниците им все още не е обиден от заболяването или е под карантина.

Докато цялостното показване на Групата е задоволително устойчиво и по-силно в съпоставяне с предходната година, KORADO-България е леко наранена от новата обстановка на пазара вследствие на пандемията и нейните стопански последствия. Приходите на компанията са се намалили със 7% до 8.93 млн. лв. спрямо първото тримесечие на предходната година. Спадът на облагата преди данъчно облагане е с 11% и в края на март тя е 1.37 млн. лв.. Въпреки това, управлението на Групата е задоволено от резултатите, тъй като регистрира характерните условия на пазара в резултат на последните трендове в международната стопанска система.

Много е мъчно да се планува бъдещото развиване. "Внимателно следим цялата среда и отражението на пандемията върху нея, а също по този начин подхващаме нужните защитни ограничения както от здравна, по този начин и от икономическа позиция. Очакваме, че откакто пандемичната рецесия затихне, общата икономическа обстановка ще се промени значително, в това число и нашият личен бранш, който и преди пандемията беше под напън. Възможно е да има нови благоприятни условия за тези, които ще оцелеят ", разясняват от управлението на "КОРАДО Груп ".

Годишното общо заседание на акционерите ще се организира на 20 май, когато ще бъде взето решение и за разпределението на облагата на компанията. Както към този момент беше обявено, общо 1.317 млн. лв. (по 0.10 лева за една акция) бяха заделени като дял за първото полугодие на предходната година. Други 2.50 млн. лв. (или по 0.19 лева за акция) ще бъдат разпределени за притежателите на бумаги на "Корадо България " за края на годината. Това значи общо 0.29 лв. за един брой, тъкмо толкоз,колкото беше дивидентът и през 2018 година (5.5% от настоящата пазарна цена).

През 1998 година се обособява новото сдружение "Корадо България " АД - дъщерна компания на чешката компания "Корадо " АД, която се състои от три индустриални сдружения (от тях две в Република Чехия, Korado a.s. и Licon Heat, и едно в България - "Корадо България " АД) и четири търговски компании (по една в Полша, Германия, Англия и Австрия).

Всички акции на сдружението от Стражица са регистрирани и се търгуват на "Българска фондова борса " АД, сегмент Premium. През януари търговията с тези бумаги стартира при 6.20 лв. за дял, след това последва спад, само че от 13 март обърнаха тренда и вървят нагоре, като затвориха борсовата сесия на 30 април при 5.25 лв. за акция и пазарна капитализация от 69 135 224 лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР