Всички детски градини в София са готови да приемат децата

...
Всички детски градини в София са готови да приемат децата
Коментари Харесай

Детските градини в София готови да отворят на 4 януари

Всички детски градини в София са подготвени да одобряват децата на 4 януари. Това разгласи столичният кмет Йорданка Фандъкова, представена от

Тя уточни, че постройките са дезинфекцирани, а филтърът ще е доста непоколебим на входа заран и ще се прави всекидневна стерилизация.

По думи на градоначалника ще се наблюдават доста деликатно данните след отварянето на детските градини в продължение на една седмица, след което ще се вземе решение по какъв метод поетапно да се отворят и учебните заведения. Първо в клас ще се върнат най-малките, а по-късно и по-големите.

При връщането на децата в детските градини родителите би трябвало да показват декларация за осведомено единодушие , че децата не са били контактни със инфектиран и че са здрави. Няма да се желае записка от доктор. Целта е да не се постанова родителите и децата да чакат пред лекарските кабинети.
 Детските градини и началните учебни заведения отварят след Нова година
Детските градини и началните учебни заведения отварят след Нова година

Срокът на останалите ограничения е продължен до 31 януари

Днес кметът ревизира модернизацията на двете здания на 90-а детска градина в " Надежда ". За детското заведение тя уточни, че това е един от последните обекти, който е част от огромния план за рационализация на 25 учебни заведения и детски градини в 5 столични региона.

По нейни думи с обновяването на тази детска градина и на 102-ро учебно заведение в " Надежда " планът завършва, като остава единствено обектът, който се финансира от Столичната община - 9-а френска езикова гимназия. Той ще завърши през 2021 година

Модернизирането включва саниране, покриви, апаратура, детски площадки в двете здания и създаване на асансьор. Детската градина се посещава от общо 320 деца.
 Отварянето на детските градини - решението не е единствено здравно
Отварянето на детските градини - решението не е единствено здравно

Ангел Кунчев: Не изпускаме контрола, а се учим от грешките си

Вече 12 детски градини и учебни заведения в регион " Надежда " са реновирани. Обновени детски заведения с европейски средства има и във " Връбница ", " Илинден ", " Средец " и " Красна поляна ".

Повече от 60 детски градини в столицата имат басейни.

Подготвя се и план за строителство на нова детска градина за шест групи в " Надежда " 3.

Общо 70 млн. лева са заложени през 2021 година за планиране, отчуждаване и строителство на нови детски градини , уточни още Фандъкова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР