Всички данни по отношение на новия щам омикрон показват, че

...
Всички данни по отношение на новия щам омикрон показват, че
Коментари Харесай

Две болници с изследвания: Ваксинирани може да нямат Т-клетъчен имунитет, но са протектирани

Всички данни във връзка с новия вариант омикрон демонстрират, че Т-клетъчният имунитет не е изменен, смяната е 20% по отношение на истинския китайски вирус, а при съпоставяне с Делта няма смяна, която предопределя удобно развиване върху преболедували и имунизирани. За останалите - мъчно може да се каже, само че се чака боледуването да е като при останалите разновидности. Това сподели проф. Доброслав Кюркчиев, шеф на клиниката по имунология в болница " Св Иван Рилски " пред Българска национална телевизия. В огромната част от случаите имунизираните са защитени от тежко боледуване и хоспитализация. Затова и преболедували, и имунизирани прекарват новите разновидности на ковид.

Екипът на болничното заведение и на болница " Лозенец " също е направил проучване, излязло на 31 декември, на Т-клетъчния имунен отговор при хора след имунизация и преболедуване. То е оповестено в авторитетно британско списание. Изводите от него са, че от време на време имунизирани хора може да нямат Т-клетъчен имунитет в кръвта, само че да бъдат изцяло протектирани. Няма какво да стане, в случай че човек има доста антитела и се имунизира, безапелационен е Кюркчиев. " Като капан за хлебарки " експертът дефинира изказванията, че имунизираните с бустерна доза притеглят по-лесно новия вариант Омикрон. Лекарят добави, че имунизирани хора се заразяват, само че прекарват ковид леко. Според данните в Америка - от хората в лечебни заведения - имунизираните са 7%. Проф. Доброслав Кюркчиев призна обаче, че явно имунизациите не са задоволително положително решение против заразяване, а са положително решение против тежко боледуване и гибел.

Той обаче е срещу ограниченията - маски, локдаун, счита, че се е прекалило с тях и единственото здравно средство е имунизацията. Кюркчиев добави, че в доста страни има наклонност към привършване на всеобщата болест с ковид. В умозаключение той разяснява и уязвимостта на децата, като уточни, че те не са специфична цел, малко по-уязвими са, а за тестванията, които им се ползват, счита, че са определени щадящи проби, в сравнение с по-качествените.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР