Всички да се евакуират към Русия. Към това призова ръководителят

...
Всички да се евакуират към Русия. Към това призова ръководителят
Коментари Харесай

Пушилин: Всички да се евакуират към Русия

Всички да се изтеглят към Русия. Към това прикани ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР) Денис Пушилин.

Причината, по думите му, била очакането украинският президент Владимир Зеленски скоро да издаде даде заповед военните да стартират атака в Донбас. Властите в Киев отхвърлят да имат сходни проекти, съобщи Дневник.

Според него " преди всичко подлежат на евакуация дамите, децата и възрастните хора ". Евакуираните ще бъдат настанени в Ростовска област, добави той в апела си.

" Евакуираните ще бъдат снабдени с всичко належащо. Създадени са всички условия за бърз преход през пунктовете. Молим ви да се вслушате и да вземете вярното решение. Временното овакантяване ще избави живота и здравето на Вас и Вашите близки ", акцентира той във видео послание.

Ръководителите на предприятия и институции били осведомени за нуждата от образуване на атпътуването на фамилиите на чиновниците. Щабът на " териториалната защита " бил претрупан да обезпечи превоз за евакуацията.

След Пушилин и Беонид Пасечник, водач на самообявилата се Лутанска национална република, разгласи всеобща евакуация на популацията.

" Възлагам на териториалните ръководители, правоохранителните орани, службите за изключителни обстановки са обезпечат проведена евакуация на обществените обекти и да оказват помощ нанаселението да доближи граничните пропусквателни пунктове ", съобщи Пасечник.

Освен това той се обърна " към всички мъже, способни да носят оръжие " да се " вдигнат в отбрана на своята земя ".

През последните 48 часа имаше ескалация на стрелбата, в това число артилерийска, по линията на разделяне сред сепаратистите и украинската войска, като двете страни взаимно се упрекват в провокации. ОССЕ заяви, че наблюдаващи са записали 500 детонации на демаркационната линия денем.

Кремъл назова обстановката в Донбас извънредно тревожна и евентуално рискова. Министерството на защитата на Украйна назова вероятността от ескалация ниска.

Засега няма реакция от страна на Русия за оповестената акция за евакуация от Източна Украйна. Днес на конференция с украинския си сътрудник президентът Владимир Путин единствено сподели: " За страдание, тъкмо сега следим, че обстановката в Донбас се изостря ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР