Всички чуждестранни наемници трябва да бъдат изведени от територията на

...
Всички чуждестранни наемници трябва да бъдат изведени от територията на
Коментари Харесай

Русия, Франция и САЩ: Чуждите наемници бързо вън от Нагорни Карабах

Всички задгранични наемници би трябвало да бъдат изведени от територията на Нагорни Карабах, а Баку и Ереван би трябвало да спомагат за този развой. Това се показва в оповестено през днешния ден взаимно изказване на ръководителите на делегациите на Русия, Франция и Съединени американски щати, които са съпредседатели на Минската група на ОССЕ за споразумяване на карабахската рецесия, заяви ТАСС.

" Съпредседателите на Минската група изискват цялостно и неотложно извеждане на всички задгранични наемници от региона и приканват всички страни да спомагат за това евакуиране ", акцентират в изказването си съветският външен министър Сергей Лавров, френският му сътрудник Жан-Ив Льо Дриан и първият заместник-държавен секретар на Съединени американски щати Стивън Бигън.

В изказването се показва също, че Армения и Азербайджан би трябвало да употребяват подписаното под егидата на Русия помирение за реализиране на надеждно и дълготрайно спокойно съглашение.

Минската група на ОССЕ е основана през 1992 година, с цел да насърчи спокойно, дипломатическо разрешаване на спора сред Азербайджан и Армения поради Нагорни Карабах.

По време на последната война в региона Франция и Русия показаха съмненията, че Баку получава в спора засилена помощ от Турция, по-специално военни специалисти и турски сирийски наемници. Турция и Азербайджан отхвърлиха тези обвинявания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР