Всички членове на японското правителство са връчили оставките си на

...
Всички членове на японското правителство са връчили оставките си на
Коментари Харесай

Всички японски министри подадоха оставка

Всички членове на японското държавно управление са връчили оставките си на премиера Шиндзо Абе през днешния ден, оповестяват международните организации. Това е станало на изключително съвещание на кабинета.

Премиерът е приел оставките на своите министри. Те бяха подадени за внасяне на промени в държавното управление. Според японски медии Шиндзо Абе възнамерява да смени 13 министри, измежду които тези на защитата и на външните работи.

Ключовите постове в този момент са поверени на политици, които са били към този момент в ръководещия екип; някои обаче вършат рокада с поста си.

Досегашният министър на външните работи Таро Коно поема защитата, което се пояснява като знак, че Абе поддържа неговата решителност в неотдавнашните все по-остри разногласия с Южна Корея.

Тошимицу Мотеги , който водеше от японска страна консултациите със Съединени американски щати по комерсиалните въпроси след излизането на Вашингтон от Транстихоокеанското партньорство (ТПП), в този момент ще се залови с дипломацията. Този сектор сега е един от най-трудните поради напрегнатите връзки с Южна Корея, териториалните разногласия с Китай и Русия, обидите от страна на съдружника Съединени американски щати и увъртанията на Северна Корея във връзка нуклеарната ѝ стратегия.

Японският държавен представител Йошихиде Суга и основен секретар на държавното управление, резервира постовете си, както и вицепремиерът Таро Асо , който е и министър на финансите.

Има и 13 нови лица. За околната среда в този момент ще дава отговор младият политик Шиничиро Коидзуми , наследник на някогашния министър председател Джуничиро Коидзуми .
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР