Всички банки в България с открити сметки и делови взаимоотношения

...
Всички банки в България с открити сметки и делови взаимоотношения
Коментари Харесай

Всички банки у нас са блокирали сметките и картите на Божков и Пеевски

Всички банки в България с открити сметки и настоятелен взаимоотношения с Васил Божков, Делян Пеевски и компаниите им към този момент са подхванали нужните ограничаващи ограничения, в това число блокиране на сметки, блокиране на карти, наложени запори и закриване на сметки, заяви Българската национална банка (БНБ) в петък вечерта. Тя отговори на рецензиите на анализатори, че не взема ограничения по отношение на наложените преди 10 дни наказания поради " тежка корупция " на шестима български жители и 64 компании от страна на Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) към Министерството на финансите на Съединени американски щати.

Засега единственият пропуск на Българска народна банка остават платежните институции и сдруженията за електронни пари, които не се оповестява да са включени в ограничаващите ограничения на Българска народна банка.

Целта на централната банка е да защищити кредитните и финансовите институции у нас от заплахата да понесат големи санкции и репутационни вреди, в случай че позволен интервенции на лица, уличени в корупция или пране на пари. През 2018 година бе оставена да банкрутира, откакто Съединени американски щати я упрекнаха в пране на пари и нарушение на глобите по отношение на Северна Корея.

Българска народна банка посочи, че приложените ограничаващи ограничения са въз основа на Закона за ограниченията против изпирането на пари, който на процедура е главното правно съображение, което може да се употребява от българските управляващи за взимане на ограничения по глобите при неналичието на работещ парламент.

По отношение на заемите - те не стават автоматизирано предварително изискуеми, само че в случай че заплащанията по тях бъдат просрочени заради наложените наказания, важат общите правила, съгласно които при няколко неплатени вноски заемът се изисква в цялостен размер. По информация на Mediapool.bg засегнатите кредитни експозиции не са огромни и нямат редовно значение за банковата система или за която и да било банка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР