Всички българи, които заявят желание за евакуация, ще могат да

...
Всички българи, които заявят желание за евакуация, ще могат да
Коментари Харесай

Теодора Ганчовска: Всички българи, които заявят желание за евакуация, ще бъдат изведени от Украйна

Всички българи, които заявят предпочитание за евакуация, ще могат да бъдат изведени от Украйна и откакто там към този момент няма български дипломати. Това ще бъде направено в съдействие с представителствата на нашите сътрудници, работим с страни от Европейски Съюз и НАТО. Това изясни външният министър в ефира на Нова телевизия.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1384
Тя посочи, че ситуационният център на Министерство на външните работи работи 24/7, всички телефони са дейни и могат да бъдат евакуирани българи и от Киев, и от Харков. Много е огромна територията, има единични случаи на откъслечни места, опитваме се да ги групираме, само че хубавото е, че броя към този момент фрапантно понижа, изясни Генчовска.

Тя описа, че интервенцията по евакуацията на българите с последните 4 рейса е минала сполучливо и те към този момент са на територията на Молдова. Имало е двама души, които са били и с украинско поданство, и са върнати от границата поради оповестената там готовност.

Обсъжданите наказания против Русия са само и единствено в границите на Европейски Съюз, изясни още външният министър.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1384  Георги Панайотов: Русия ще окървави войната, Путин прави нуклеарен шантаж

Георги Панайотов: Русия ще окървави войната, Путин прави нуклеарен шантаж  Д-р Симидчиев: Над 70 лекари са се отзовали да преглеждат и лекуват идващите от Украйна Д-р Симидчиев: Над 70 лекари са се отзовали да преглеждат и лекуват идващите от Украйна  Чавушоглу е разговарял по телефона с Блинкън Чавушоглу е разговарял по телефона с Блинкън
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР