Всички администрации трябва да организират работата си така, че 50%

...
Всички администрации трябва да организират работата си така, че 50%
Коментари Харесай

Нови мерки: Половината чиновници у дома, заведенията с намален капацитет, ако персоналът не е ваксиниран

Всички администрации би трябвало да провеждат работата си по този начин, че 50% от чиновниците им да работят от у дома. Капацитетът на заведенията ще бъде понижен на половина, в случай че личният състав им не е имунизиран, преболедувал или не си прави постоянно PCR-тестове.

Това плануват новите противоепидемични ограничения, които влизат в действие от 20 август. Здравният министър Стойчо Кацаров е подписал. Новите ограничения идват на фона на непрекъснато увеличаващ се брой на новозаразените и прогнози на специалисти, че България към този момент е в разгара на нова вълна на ковид.



С понижаване на служителите, които би трябвало да вървят на работа всеки ден, се понижава пътникопотокът в градския превоз, което редуцира и риска от заразяване, пишат от здравното министерство.

Ограничението на потенциала на половина ще важи освен за заведения, само че и за конгресни мероприятия, кина, театри, музеи, спортни надпревари, фитнес зали, детски центрове, заведения за хранене и заведния за хранене. То може да бъде избегнато, в случай че 100% от личния състав в съотвените обекти е имунизиран или преболедувал. Другата опция е работещите там да са дали негативен резултат от PCR тест 72 часа преди да влязат в обекта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР