Всеобхватната проверка, която стартира днес е насочена към водачите на

...
Всеобхватната проверка, която стартира днес е насочена към водачите на
Коментари Харесай

Започват масови проверки за спазване на закона за движение по пътищата

Всеобхватната инспекция, която започва през днешния ден е ориентирана към водачите на транспортни средства във връзка с спазването от тях на Закона за придвижване по пътищата.


Това разгласи основен контрольор Мария Ботева, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Ботева посочи, че в инспекциите ще вземат присъединяване екипи на Министерство на вътрешните работи, АПИ, ИААА, ДАБДП, Агенция „ Митници " и Национална агенция за приходите.

Ботева изясни, че акцентът в инспекцията от страна на Министерство на вътрешните работи е към съблюдаване на разпоредбите във връзка с потреблението на предпазните системи - колани включително за деца и пасажерите в рейсове и микробуси. Тя добави, че още един акцент в инспекцията е да не се позволява неправоспособни водачи на транспортни средства да ги ръководят, тъй като това е рисково, а не рядко срещано събитие.

Тя разгласи, че следва да стартира инспекция в обедните часове и в град Бургас. “Проверките ще продължат, направен е график взаимно сред институциите и този график ще продължи да се извършва до края на годината, респективно през идната година ”, посочи тя.


Ботева сподели, че на място в София има 3 екипа на Пътна Полиция и по два екипа от Национална агенция за приходите, АПИ, Агенция “Митници ”, а от ИААА екипите са 4.

Тя сподели, че слагането на колани в транспортните средства, предопределени за транспорт на хора (автобуси) и товари е наложително и има способи, по които лидерът да ги уведоми.

Светослав Васев от Държавна организация сигурност на придвижването по пътищата сподели, че този вид демонстрират, че имат добър резултат върху държанието на водачите. “Нашата роля тук е с изключение на съгласуваност на всички структури, с изключение на надзор да има и предварителна защита ”, изясни той и добави, че се вижда наклонност на неведение за слагане на колан в рейсовете, както и на хората на задната седалка в колите. Според него обезопасяването с колан лишава секунди и избавя животи. “Размерът на глобата е 50лв. ”, добави той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР