Вселенският патриарх и архиепископ на Константинопол Негово Всесветейшество Вартоломей I

...
Вселенският патриарх и архиепископ на Константинопол Негово Всесветейшество Вартоломей I
Коментари Харесай

Вартоломей призова за разрешаване на спора за името на Македония


Вселенският патриарх и архиепископ на Константинопол Негово Всесветейшество Вартоломей I направи особено изказване по отношение на договарянията сред управляващите в Скопие и Атина за разрешаване на разногласието за името на Република Македония.

"Във връзка с договарянията за името на БЮРМ Вселенската патриаршия като Църква-майка на всички балкански православни църкви приканва всички заинтригувани страни да проявят благоразумие и въздържаност по този толкоз сериозен и сензитивен въпрос, с цел да може да бъде решен по кротичък път и с разум", се споделя в изказването на Вселенския патриарх.

БГНЕС напомня, че през последните седмици се водят интензивни договаряния сред Република Македония и Гърция. Двамата министър председатели Зоран Заев и Алексис Ципрас организираха среща по този мотив, а интернационалният медиатор Матю Нимиц посети двете страни. И двете страни настояват, че в този момент е моментът за разрешаване на 25-годишния спор, който блокира участието на Македония в Европейски Съюз и НАТО. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР