Вселената се разширява с всяка измината секунда – много по-бързо,

...
Вселената се разширява с всяка измината секунда – много по-бързо,
Коментари Харесай

Вселената се разширява по-бързо, отколкото теориите въобще предполагаха досега

Вселената се уголемява с всяка измината секунда – доста по-бързо, в сравнение с изобщо би трябвало, написа CNET.

Астрономите регистрират противоречие сред наблюденията, направени с телескопа Планк от Европейската галактическа организация на ранната галактика по отношение на тези, които те виждат на по-близките и „ модерни “ елементи от пространството чрез „ Хъбъл “ на NASA.

Първоначално се смяташе, че въпросното противоречие се дължи на неналичието на точност в измерванията. То обаче остава даже и след прецизиране на оборудванията.
 
" Това противоречие нараства и в този момент е достигнало точка, която е в действителност невероятно да се отхвърли като случайност. Това противоречие не би могло да се случи инцидентно ", добави той.

Рийс твърди, че несъответствието изрично демонстрира, че липсва част от пъзела, който учените са наредили през годините, с цел да моделират историята на Вселената.
 
Възможно пояснение може да бъде появяването на тъмна сила в някакъв миг доста от дълго време. Според теориите до 70% от вселената може да се състои от мистериозни неща. Все още неоткрита и ускоряваща парченце във вселената, която въздейства на нейното разширение, е друга опция, както и концепцията, че невидимата тъмна материя може да избутва естествената материя по-силно, в сравнение с си мислим. Действителното пояснение остава мистерия. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР