Всекидневно напрягаме очите си за работа, било то в екрана

...
Всекидневно напрягаме очите си за работа, било то в екрана
Коментари Харесай

Как да облекчим болката и натоварването в очите

Всекидневно напрягаме очите си за работа, било то в екрана на компютъра, или посредством физическата ни активност, само че очите в никакъв случай не си почиват. Мозъкът обработва информацията идващата от тях и за това е нужна сила. Важно е да съблюдаваме хигиена за очите си и да знаем по какъв начин да отпочиваме, с цел да ги поддържаме в положително здраве. Ето някои препоръки за това по какъв начин да е грижите по-добре за зрението си.

Избегнете бръчките към очите с тези препоръки

Гимнастика за очи

Сутрин с кафето можете да практикувате гимнастика за очи. Напишете това в интернет и ще ви излязат 10 извършения за по-добро зрение. Те са от изключителна значимост, тъй като раздвижват кръвоносните канали и приготвят нервната система и мозъка за работния ден.
Натурални маски против бръчки към очите
Кожата под очите изисква специфични грижи, защото е доста по-тънка, в сравнение с останалата част от лицето, по-лесно се поврежда и изсъ...
Прочети повече
Практикувайте упражненията и на работа като си вършиме къси почивки от монитора и разтягате очите си.

Най-лесно е гледането наблизко и далеко, кръгове в едната и другата посока, негоре-надолу, диагонално.

Хигиена

Ако носите очен грим, всяка вечер се старайте да го премахвате оптимално добре и да измивате очите си щедро с вода. Докато спим е значимо сълзните канали да са чисти, тъй като на сутринта може да се появят дразнения и оттоци.
10 суперхрани за здрави очи
Очите са едни от най-фините органи в нашето тяло, а и правят и най-прецизната работа. За да бъдат те здрави, е добре да включим хран...
Прочети повече
Този зарзават отстранява тъмните кръгове под очите

Маски

Като най-естествен артикул, който понижа оттока и охлажда е краставицата. Замразете добре обелена и почистена краставица, а след това поставете две резенчета на очите си.

Храненето

Не забравяйте, че храненето е основополагащо за нашето здраве. Хранете се вярно и приемайте повече моркови, риба, орехи и ядки, зелени салати, Омега-3 и ананас. Всички те имат скъпи витамини и минерали, които подкрепят положителното зрение.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР