Всеки знае, че морковите са полезни за очите. Освен това

...
Всеки знае, че морковите са полезни за очите. Освен това
Коментари Харесай

Вижте най-големите ползи от морковите

Всеки знае, че морковите са потребни за очите. Освен това спомагат за сполучливата битка с наднорменото тегло и предотвратяването на разнообразни болести.
Компонентът, за който изключително оценяваме моркова, е провитамин А, който с помощта на мазнините в тялото се трансформира във витамин А. Най-важната му "работа " е отбраната на клетъчните мембрани, забавянето на стареенето и предотвратяването на рак. Врящите цели моркови съдържат фалкаринол - вещество, което има антитумора резултат и то с 25% повече, в сравнение с в нетермично обработен морков! И в случай че капакът на тигана е компактно затворен при готвене, потребните витамини не се изпаряват от зеленчуците: A, B, C, D, E, K, PP.

Ползите от морковите за имунитет
Ако не обичате варени моркови, надали може да откажете чаша прясно изцеден сок. Можете да добавите захар или ванилия на усет, а тялото ви ще всмуква изцяло каротина. По-добре е да пиете сока незабавно след приготвянето, защото каротинът губи своята интензивност при контакт с въздуха. Сокът от моркови е добър за зрението. А през лятото също по този начин оказва помощ да се получи по-добър загар, по-късно през есента и през зимата той поддържа имунитета и оказва помощ за битка с настинката. Ако имате възпалено гърло, задоволително е да го изплакнете с нагорещен сок от моркови, с цел да почувствате облекчение. При мощна кашлица прибавете няколко супени лъжици мед на чаша топъл сок и пийте преди лягане. Ако се прибавя мляко вместо мед, това лекарство ще облекчи положението при бронхиална астма. А сокът от моркови е добър за попречване на дефицит на витамини.

Ползите от морковите за храносмилането
Суровият морков е доста потребен за проблеми с храносмилането. Салата от настъргани моркови с растително масло (със сусамово семе) е по-добро от всяко слабително и ще помогне да се реши казусът с "мързеливите вътрешности ". Сяровите съединения, които участват в този зарзават, подтикват растежа на потребните бактерии в организма, тъй че се предлага да се включи в диетата с дисбактериоза.

Ползите от морковите за намаляване
Диетата с моркови дейно оказва помощ да се понижи тежестта, защото тя добре задейства метаболизма в организма. Влакното, съдържащо се в морковите, сполучливо отстранява непотребния холестерол. Тя съдържа най-малко мазнини, които в действителност изискват повече сила, с цел да се усвоят, в сравнение с дават на тялото като калории. Просто включете в менюто си салати с моркови, ябълки и целина я използвайте като закуска вместо кифли и сандвичи. Заменяйки нормалните висококалорични ястия със здравословен зарзават, можете последователно да се отървете от тези непотребни килограми.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР