Всеки трети в България страда от високо кръвно, гласят официалните

...
Всеки трети в България страда от високо кръвно, гласят официалните
Коментари Харесай

Скритите фатални признаци на високото кръвно, които могат да причинят внезапна смърт

Всеки трети в България страда от високо кръвно, гласят формалните данни. Това положение, известно още като хипертония, основава в допълнение натоварване на кръвоносните съдове и виталните органи.
79% от хората с открито високо кръвно имат назначена медикаментозна терапия. Само при 12 на 100 от тези пациенти обаче има ефикасен надзор на стойностите на артериалното налягане и са достигнати таргетните стойности 140/90. Основна причина за неприятните лечебни резултати са ниската степен на съпричастност на пациента към лекуването.С тази рецепта за високо кръвно баба Мирта помогнала освен на себе си, само че и на доста други хораПенсионерката от 8 години не запомнила за хапчетата, направлявала хипертонията с чесън
Може би най-голе…Mar 9 2019vijti.com

Казано по-просто – пациентите доста рядко съблюдават предписаните им от лекарите диета, физически режим и лекарствено лекуване, нито пък обръщат внимание на признаците, сигнализиращи за съществени проблеми с кръвното.
А ранното разкриване на болестта е от извънредно значение. В противоположен случай се усилва сериозно рискът от затруднения, в това число инфаркт и инсулт.
„ Когато кръвното налягане не се управлява, то може да се увеличи дотам, че да я почувствате физически. Тези признаци могат да се влошат и в някои случаи да доведат до неочаквана гибел “, предизвестяват кардиолози от Mayo Clinic.

Според лекарите, един от признаците на хипертония може да бъде усещана за боцкане в ръцете или краткотрайно изтръпване, написа LiveStrong. Те нормално настъпват по време на хипертонична рецесия, когато налягането надвишава маркировката 180/120 mm Hg, което изисква неотложно здравно лекуване.
Хипертоничната рецесия може да докара до необратими увреждания на кръвоносните съдове. „ Трябва неотложно да потърсите помощ от доктор, в случай че имате мускулни тремори, проблеми с говора, замъглено виждане или загуба на зрението, както и мощно главоболие по незнайна причина “, споделят специалисти от клиниката Mayo.
При липса на навременно лекуване, рискът от бъбречна или сърдечна непълнота се усилва. Болестта, наречена „ тихия палач “, рядко предизвиква очевидни признаци и може да бъде съдбовна, в случай че не бъде следена, споделят специалистите.

Много хора могат да имат високо кръвно налягане, без даже да го знаят. Специалистите акцентират, че в случай че имате общи признаци на високо кръвно налягане, в това число главоболие или мощно прилепяне в гърдите, би трябвало да се консултирате с доктор и да държите кръвното си налягане под надзор.С тази билка елементарно ще върнете кръвното в норма – изпитан трик, който прави отлична работаКопърът е доста известна фалшификация в нашата страна.
Не минава нито една пролет, лято или есен без т…Mar 9 2019vijti.com

Инфо: Здраве

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР