Всеки трети американец (31%) смята, че резултатите от президентските избори

...
Всеки трети американец (31%) смята, че резултатите от президентските избори
Коментари Харесай

Всеки трети американец смята, че резултатите от последните избори за президент са фалшифицирани

Всеки трети американец (31%) счита, че резултатите от президентските избори през 2020 година са били фалшифицирани, вследствие на което успеха е била открадната от претендента на републиканците и тогавашен държавен глава Доналд Тръмп. Това сочи изследване на публичното мнение, оповестено от вестник " The Hill ", извършено от Института за проучване на публичното мнение (Institute for Religion and Society Research).

Организаторите на изследването означават, че преобладаващото болшинство (82%) от феновете на десните медии, свързани с Тръмп, измежду които създателите на изследването показват Fox News, уеб страницата Newsmax и кабелния канал One America Network, са на такова мнение. Проучването демонстрира, че 97% от аудиторията на последните две са уверени в похищението на изборните резултати.

Проучването открива също, че всеки пети американец има вяра в тайната доктрина, че скоро в страната ще се случат огромни " насилствени събития ", а всеки шести интервюиран счита, че държавното управление скрито се ръководи от група сатанисти.

Освен това 30% от последователите на Републиканската партия, 17% от самостоятелните и 11% от гласоподавателите на Демократическата партия считат, че насилието може да бъде целесъобразно.

Авторите на изследването считат, че броят на тези " откъснати от действителността " хора в страната се усилва, както и разликата сред тях и останалата част от популацията на Съединени американски щати, което е тревожно.

" По природа не съм паникьор, само че тези числа са тревожни ", цитира вестникът думите на ръководителя и създател на Института за проучване на публичното мнение Робърт Джоунс. " Смятам, че сме длъжни да се отнесем съществено към това като към опасност за демокрацията ".

В изследването, извършено сред 16 и 29 септември, са взели присъединяване общо 2508 пълнолетни американци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР