Всеки спорт има хора, които търсят по-лесния път за победата.

...
Всеки спорт има хора, които търсят по-лесния път за победата.
Коментари Харесай

Шахматна драма, секс играчки, вибрации и други проблеми между Ханс Нийман и гросмайстор Карлсен

Всеки спорт има хора, които търсят по-лесния път за успеха. Такива способи са известни в бокса, моторните спортове, футболът и съвсем всеки различен. Обвиненията в машинация не са нещо ново, само че не чакахме, че сходни техники ще има в шаха. Там се стигна до едно ново равнище, откакто шахматист заведе дело против собствен сътрудник на стойност от 100 милиона $. На 19 септември се наблюдаваше срещата сред Магнус Карлсен – номер 1 към този миг и първенец по шах от 2013 година Въпросният състезател се отхвърля от играта с Ханс Нийман в шестия рунд, освен това много демонстративно. След една седмица в тишина, той най-сетне проговаря и дава пояснение за държанието си:

„ Вярвам, че Нийман мами непрекъснато! “

Ханс признава, че два пъти е мамил по време на игра. Платформата Chess.com стартира следствие против играча и дава отчет от 72 страници, в които твърди, че е получил незаконна помощ, освен това допълнително от 100 онлайн срещи. Подобни обвинявания са изключително тежки за всеки един състезател и разумното се случва, Ханс завежда дело против Карлсен, онлайн платформата на професионалните шахматисти и други участници в това обидно изказване, което целяло единствено да унищожи реномето му. Неговият юридически екип прави още 2 обвинявания по същата линия в последните 8 месеца, само че съдът в Мисури не завежда дело, тъй като недоволството не може да бъде доказано с данни. Магнус е удовлетворен от този факт и твърди, че в този момент умерено може да се насочи назад към играта, само че дали това ще е краят, както мнозина чакат?

Норвежкият гросмайстор Карлсен напуща един от най-интересните мачове с Ханс в голмята купа, по време на втория ход и не дава никакви пояснения. Играчът хвърля своя микрофон и изключва камерата си. Драматичният миг може да остане като един от най-вълнуващите в историята на шаха, само че най-вероятно Карлсен е желал да изрази своето мнение против 19-годишният американец, който бързо натрупа популярност във въпросната среда. Едва на 21 септември, предходната година, гросмайсторът декларира какво се е случило.

Менторът на Нийман се оказва човек на име Максим Длуги – въпросният е изпъден от платформата през 2017 година и през 2020 година е с прекратени права, тъй като мами. На 28 септември има още едно разобличаване от издание Vice, в което се демонстрират мейли от Длуги, който признава, че е мамил и е учил своите студенти да употребяват изкуствен интелект за своите игри, който обаче да подава секрети сигнали коя фигура и в кое време да се мести.

Самата сага се развива няколко седмици, преди да пристигна огромният шампионат. На 4 септември Нийман и Карлсен излизат на арената, с цел да премерят сили в 3 рудна. Нийман влиза с допустимо най-ниския рейтинг на полето, само че съумява да изненада Карлсен, който в този миг има 53 победи в серия и постоянно получава преимуществото на белите. Нийман счита, че неговият конкурент се е разочаровал от обстоятелството, че губи от нехранимайко, който никой не познава. Освен това е било обидно за гросмайстора да се окаже унизен пред аудитория и другари.

По неговите думи, няма някаква загадка в успеха, а просто става въпрос за някакво знамение, което го е избавило и е дало преимуществото. По това време и коментатора Алехандро Рамирез ще удостовери, че Карлсен прави една невероятна разновидност на своята игра, която няма нищо общо с неговия жанр.

Нийман е на мнение, че е гледал сходно разиграване против други съперници и в други мачове, в това число и Лондонският типичен шах шампионат. Единственият проблем е, че младежът може би се е объркал, тъй като нито Карлсен, нито Уесли Со са играли във въпросния. По неговите думи, ветераните в този спорт са много странни и имат забавни обноски по време на игра. Той е научил всичко, тъй като е прекарал доста време в гледането на тъкмо такива срещи и е съумял да натрупа сериозен опит. Карлсен напуща надпреварата на идващия ден. Всички са сюрпризирани от този ход, само че няма никакво пояснение, гросмайсторът просто споделя, че не желае да приказва и да си навлича още неприятности.

И по този начин стартират най-големите и забавни конспирации, които от доста време съществуват в обществото на една от най-популярните и интелигентни игри в света. По думите на Хикару Накамура, Карлсен е напуснал, тъй като е считал, че неговият конкурент е мамил. Канадският гросмайстор Ерик хансен ще съобщи, че отхвърля да посещава шампионати, в които взе участие Нийман. Онлайн платформата също не е изключително добре настроена с концепцията, че младежът е честен и играе без помощ.

19-годишният американец продължава да твърди, че е отчаян от своите герои, изключително откакто единствено той знае истината. По думите на афектирания, измамите, за които става въпрос, са се случили на 12 и 16-годишнавъзраст. Вторият път, изяснява Нийман, той желал да увеличи рейтинга си и да стартира да играе против по-силни съперници. Това е било неговото най-голямо страдание, откакто е схванал, че няма директен път към щастието и се постарал в никакъв случай повече да не мами, изключително в шампионати, където има и награден фонд.

Наказанието на онлайн платформата е да го изгони от шампионатите, въпреки и да разполага с една от най-хубавите отбрани против измамници. По думите на ощетения, повода е, че Карлсен просто е упорствал за неговото унищожаване. Всички са недоволни по един или различен метод, само че най-вероятно Нийман е най-пострадал, изключително откакто даже Илон Мъск се намесва и твърди, че най-вероятно има някаква машинация. В един пост в платформата Reddit се твърди, че младият шахматист е употребявал секс играчка, с цел да мами. Няма никакви доказателства за това, само че механически е допустимо да се употребяват трептения, с цел да се подсказва.

През юли ще се появят и програмисти като Джеймс Стенли, който се пробва да показва дали може да получи подсказвания за ходовете си посредством вибриращо устройство в обувката си. Нийман е подготвен да се съблече изцяло гол и да играе по този начин, тъй като нямало какво да крие. Готов е да играе даже в зала с безусловно никаква електронни намеси, само че на първо място желае да получи правото си да играе още веднъж.

Малко по-късно се появява и изказване, че няма никакви индикации, че американецът е съумял да мами и да основава някакви проблеми. Въпреки това, уредниците вземат решение да вземат ограничения и слагат специфични уреди, които да посочват радио-честоти, които могат да се предават от самите играчи по време на самата среща. За да е още по-сложно, самият стрийм на срещите ще се движи с 15 минути забавяне, по отношение на действителната среща, с цел да е несъмнено, че няма по какъв начин да има странични наблюдаващи, които да дават информацията в действително време.

Последната среща сред Нийман и Карлсон трябвало да донесе някакъв мир и наслаждение от играчите, само че за сметка на това се случва тъкмо противоположното. Шахматната федерация също беше разочарована от Карлсон, който свалил реномето на спорта и неговите дейности нарушават напълно предстоящото решение. Карлсон се пази и на 25 септември печели различен шампионат, там споделя, че просто е извънредно да види израстването на един 19-годишен в професионалния шах и присъединяване му в огромните шампионати е прекомерно съмнително. По негово мнение, доста постоянно се стига до този миг, че когато един човек мами в предишното, в бъдещето може да бъде още по-добър в дейностите и желанията си.

Онлайн платформата Chess.com показва своя доклад на 4 октомври и декларира, че в няколко от игрите си, Нийман най-вероятно е мамил. По думите на платформата, Нийман признава единствено пред тях, че е мамил, а информацията е обменена на 7 юли 2020 година Сайтът е решил да резервира това в загадка, тъй като Нийман твърдля, че всички мамели, а на него му станало скучно. По неговите думи, той е мамил единствено против играчи, които също са мамели, само че в никакъв случай не е употребявал тези способи при някого различен.

Сайтът обаче няма директни доказателства, а единствено думите на едната страна против другата. По думите на Карлсен, проблемите са почнали откакто са направени няколко подозрителни хода, а обяснението за тактиката на Нийман също е изключително необичайно и даже невероятно. На 20 октомври, отегченият лъжец завежда дело. Документът от 44 страници е ориентиран към Магнус, Накамура, Chess.com и Ренч като хора, които са го сложили в центъра на един от най-големите шах кавги. Искането на шахматиста е сумата от 100 милиона $. Шахматният уебсайт побързал да съобщи, че обстановката е надалеч по-различна и откакто самият Нийман е декларирал, че е мамил, няма смисъл да твърди противоположното или да се наскърбява.

Самото дело в никакъв случай не се завежда, а Ханс продължава да твърди, че е изгубил доста, откакто е изпъден и не може да играе. Това очевидно е другият вид, който най-вероятно се стреми да достави още повече главоболия.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР