Всеки се старае да внесе в дома си свежест, хубав

...
Всеки се старае да внесе в дома си свежест, хубав
Коментари Харесай

Не е за вярване, че ТЕЗИ цветя пречистват най-добре въздуха у дома

Всеки се старае да внесе в дома си прохлада, прекрасен мирис, да го направи по-уютен посредством разнообразни украшения, ароматизатори и така нататък Но за тази цел можем да използваме и обичаните ни растения, като те имат и свойството да пречистват въздуха ни. Какво улавят обособените типове растения, прочетете в идващите редове:

Бръшлян

Рядко хората биха се спряли на бръшляна като допълнение към интериора на дома, само че в действителност той може да ни спомогне за улавянето на формалдехида във въдуха, което ни е от огромна изгода. Отровен формалдехид може да се отдели от лепила за дърво, почистващи препарати, мокети и така нататък – неща, които използваме в бита. Съветваме ви да закупите саксия с бръшлян и да я поставите наоколо до местата, където употребявате най-често гореспоменатите артикули.

Спатифилум

Освен че е извънредно хубав, спатифилумът има свойството да обезврежда ацетона във въздуха, както и някои други нездравословни съставки като бензен и трихлоретилен. Те се отделят в бита най-често от почистващите препарати и ви съветваме да поставите растението в зоната на банята или кухнята, където сходни препарати се употребяват най-често.
Никой не подозира, че тази напитка пречиства кръвта и е ужасно потребна
Природата ни обезпечава същински блага, които могат да ни оказват помощ да подобрим здравето си. Това са плодовете и зеленчуци, които би трябвало...
Прочети повече
Антуриум

Още едно красиво растение, което също има и други изгоди за дома – съумява да улови и обезврежда нездравословното влияние на амоняка и ксилола във въздуха. Препоръчително е да го поставите в кухнята.

Папрат

Папратта е по-известно растение за дома и много хора се стопират на него, без даже да знаят, че то има пречистващи свойства. Може да обезврежда бензена във въздуха, който се отделя от разнообразни бои, пластмаси, препарати и така нататък Позиционирайте на най-подходящото място съгласно вашите желания.

Гербер
Учени употребяват слънчевата сила за пречистването на водата
Нов модел на структурата на съединенията с фотокаталитични свойства са създали учени от университета " Лобачевски " в Русия. Според а...
Прочети повече
Още едно познато ни и желано растение, което сполучливо се оправя с цигарения пушек. Освен че всмуква него, може да обезврежда и действието на бензена, трихлоретилена, формалдехида и други нездравословни съставки, отделящи се от другите препарати. Важно е да отбележим, че тук става въпрос единствено за цветето, посадено в саксия, не за откъснатите цветове, защото те не имат тези качества.

Кактус

Знаехте ли, че кактусите съумяват да обезвреждат магнитните талази? Те участват в дома ни непрекъснато, защото сме обградени от електроуреди, и по тази причина е целесъобразно да сложим кактус наоколо до тях. Например дребен в зоната към микровълновата печка или тв приемника. Освен това, кактусите са подобаващи за всеки интериор.

Важно е да отбележим и че някои от гореспоменатите растения, да вземем за пример бръшлян и спатифилум, са отровни и могат да доведат до алергични реакции и по-сериозни последствия. Затова ги поставете на недостъпно за животни и деца място.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР