Всеки със смартфон с Android, включително устройства на Galaxy и

...
Всеки със смартфон с Android, включително устройства на Galaxy и
Коментари Харесай

Потребителите на Samsung Galaxy и Android в Обединеното кралство правят скъпа грешка - не бъдете следващия

Всеки със смарт телефон с Android, в това число устройства на Galaxy и Гугъл, би било рационално да вземе под внимание едно обезпокоително ново предизвестие. Изглежда, че киберпрестъпниците употребяват по-отворената природа на Android, с цел да нападат консуматори с банкови троянски коне за кражба на пари и се счита, че милиони може да са били инфектирани по целия свят.

Според екипа по сигурността в Zimperium има е голямо нарастване на финансовите офанзиви през последните 12 месеца със наранени консуматори в Обединеното кралство, Съединени американски щати, Европа, Бразилия и Тайланд.

Новото проучване разкри 29 семейства злоумишлен програмен продукт, които са ориентирани към 1800 банкови приложения в 61 страни. Много от заканите не престават да се развиват с нови благоприятни условия, които им разрешават да трансферират пари, да поемат далечен надзор върху устройството на жертвата и да се обаждат на устройството в опит да изградят доверие.

Най-лошият район е Съединени американски щати със 109 банки, ориентирани към банков злоумишлен програмен продукт през 202...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР