Всеки родител иска да има дете, което да му помага

...
Всеки родител иска да има дете, което да му помага
Коментари Харесай

Как да научим детето да помага вкъщи

Всеки родител желае да има дете, което да му оказва помощ у дома. За децата (както и за доста възрастни) мисълта да се занимават с домакинска работа е скучна. Те постоянно избират да играят, в сравнение с да мият чинии или да прибират прането. За разлика от възрастните, децата не изпитват същото успокоение, знаейки, че подът е затрит и къщата е чиста.

Все отново има скъпи уроци, които децата могат да научат, като им оказват помощ в къщата, като възприятие за отговорност за личното пространство и съществени житейски умения, които ще вземат със себе си в бъдещето. За родители, които желаят децата им да оказват помощ с домакинските задания, помислете за тези пет лесни метода да ги накарате да оказват помощ в къщата.

 Как да научим детето да оказва помощ у дома    

Как да научим детето да оказва помощ у дома

Дайте им несъмнено основно име

 оказва помощ Как да научим детето да оказва помощ у дома фотография: pinterest

Подсилването на това какъв брой положителни и потребни са вашите деца, когато става дума за домакинска работа, може да бъде трикът да ги накарате да правят повече у дома. В изследването, в детайли разказано, откривателите откриха, че децата, които са били помолени да бъдат „ помощници “ на родителите си, когато правят домакинската работа, са били доста по-склонни да оказват помощ, в сравнение с тези, които просто са били помолени да „ оказват помощ “. Даването на позитивна купа на дете, когато извършва тези задания, затвърждава обстоятелството, че то е положително и прави добра работа. По този метод те ще желаят да се разпознават с него. Това им оказва помощ в изпълняването на дилемите.

Включете ги овреме

 оказва помощ Как да научим детето да оказва помощ у дома фотография: pinterest

Деца от съвсем всякаква възраст – като се изключи бебета и дребни деца – могат да оказват помощ в къщата, само че техните задания постоянно би трябвало да са подобаващи за възрастта. Малките деца могат да извършват елементарни задания като прибиране на играчки или хранене на домашни любимци, а по-големите деца могат да поемат по-големи домашен отговорности като гребане на листа от двора или прахосмукачка на къщата. Колкото по-рано започнете да ги молите за помощ, толкоз по-скоро това ще стане част от тяхната рутина. Това ще им оказва помощ и за напред.

Изградете рутина, само че променете дилемите им

Наред с това да ги накарате да оказват помощ на ранен стадий, търсете помощ постоянно. Няколко дребни задания едновременно всяка седмица, даже в случай че е единствено един път или два пъти седмично, са задоволителни, с цел да го трансфорат в предсказуема част от тяхната рутина.

Докато поддържате отговорностите в рутината им, разбъркайте малко дилемите им. Можете да извадите задания от шапка, да ги попитате какво биха желали да вършат или да измислите някакъв различен метод да разбъркате малко отговорностите им. Винаги помнете да възлагате на децата си задания, с които могат да се оправят за възрастта и качествата си.

Ако сте родители дружно, помислете дали домакинските отговорности да станат част от тяхното всекидневие и в двата дома, само че се чувствайте свободни да променяте дилемите им във всеки дом понякога. Това им оказва помощ да се изградят като виновни хора.

Покажете им по какъв начин се прави

 оказва помощ Как да научим детето да оказва помощ у дома фотография: pinterest

Не е почтено да помолите дете да свърши домакинска работа, без то да знае по какъв начин да го направи преди всичко. Демонстрирайте на децата си по какъв начин да почистват с прахосмукачка, да метат, да гребат или да извършват други задания по подобаващ и безвреден метод. Също по този начин се уверете, че те схващат какво очаквате за осъществяването на задачата.

Изяснете упованията си, тъй че децата ви да знаят тъкмо по какъв начин желаете да стане. Като се има поради това, не бъдете прекомерно строги към децата си, че не са изпълнили една задача съвършено. Ако децата ви кажат, че дадена задача е прекомерно сложна или че имат потребност от помощ, предложете помощта си. Вместо да ги принуждавате да го вършат сами, подайте ръка, с цел да покажете, че сте дружно в това и по този начин детето ви ще ви оказва помощ.

Напомняйте и предлагайте похвали

 оказва помощ Как да научим детето да оказва помощ у дома фотография: pinterest

Дори в случай че вършенето на домакинска работа е част от тяхната рутина, децата евентуално ще се опитат да се измъкнат от нуждата да ги правят, в случай че е допустимо. Ако не са помолени да го създадат, не очаквайте да изпълнят. Не забравяйте да помолите децата си да правят дилемите, които са им предоставени.

Направете всичко допустимо да го поддържате позитивно и питайте с „ апелирам “ и „ благодаря “. Кажете на децата си какъв брой добра работа са свършили при осъществяването на дилемите си и им кажете, че се гордеете с работата им. Това ще помогне да запазите концепцията да вършите домакинска работа по-малко отрицателно нещо за вашите деца. Това оказва помощ на децата да бъдат виновни.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР