Всеки преживява любовната раздяла по различен начин. На някои хора им

...
Всеки преживява любовната раздяла по различен начин.
На някои хора им
Коментари Харесай

Ето защо създаването на нова връзка скоро след раздяла не е добра идея

Всеки претърпява любовната разлъка по друг метод.
На някои хора им би трябвало време, с цел да се освободят от минали мемоари и страсти, до момента в който други не чакат дълго време и възобновяват любовните срещи, флиртовете, за да намерят нов сътрудник. И съумяват. Влизат в нови любовни връзки, само че какъв брой от тях в действителност не престават сполучливо и щастливо да живеят живота си?
Вижте няколко аргументи за какво основаването на връзка, без да сме си дали нужното време за възобновяване и себеоткриване след раздялата, не е добра концепция.

Емоционална накърнимост
След разлъка постоянно ни би трябвало време, с цел да подредим страстите си. Уязвимостта ни е нараснала и нормално това е водеща причина да желаеме да влезем скоро след разлъка в нови взаимоотношения, били те и единствено интимни. От една страна концепцията ни се вижда привлекателна, само че от друга може единствено да върне остарели мемоари за някогашния ни сътрудник. 

Примамката на прочувствения комфорт
След раздялата хората постоянно изпитват надълбоко възприятие на загуба и самотност. Човешката душeвност естествено жадува за комфорт и връзка в такива моменти. Интимността може за миг да запълни прочувствената празнота. Това е натурален, въпреки и постоянно подведен, опит да си възвърнем възприятието за нормалност и прочувствена сигурност.

Възстановителните връзки не са трайни
Връзките за възобновяване нормално се характеризират с бързото им образуване след разлъка. Въпреки че могат да обезпечат краткотрайна разтуха, те постоянно произтичат повече от потребност, в сравнение с от същинска прочувствена връзка. Подобни взаимоотношения могат да попречат на хората да се оправят изцяло с раздялата си, а също по този начин могат да доведат до цикъл на взаимозависимост, при който личното достолепие и прочувствената непоклатимост стават свързани с различен човек.

Емоционално комплициране и забавено възобновяване от раздялата
Влизането в нова интимна връзка скоро след разлъка може да сътвори комплицирана мрежа от страсти. Обичайно е хората да проектират усеща и упования от предходната си връзка върху новата, което води до комплициране. Емоциите се заплитат и става все по-трудно да се освободят от бремето на раздялата, да научат своите уроци. Често се засяда в клопката на неразрешените усеща и незадоволените потребности.

Емоционалното пространство е значимо
Създаването на прочувствено пространство след разлъка е от решаващо значение за това да преминем през нея. Този интервал разрешава на хората да скърбят, да размишляват и да възстановят възприятието си за себе си отвън подтекста на сантиментална връзка. Като заобикаля бързането в нови интимни срещи, човек може по-ефективно да обработва страстите си, да развие по-ясно схващане на своите потребности и стремежи и в последна сметка да направи по-правилен избор на връзка в бъдеще.
Въпреки това, някои хора се изкушават да потърсят фамилиарност след разлъка, което пък може да им попречи да се възстановят изцяло от предходната си връзка. Влизат в нови взаимоотношения, без да са сигурни дали въобще харесват новия си сътрудник. Възможно е това влизане във връзката да е подбудено и от предпочитание за дете, за реализиране на финансова независимост. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР