“Всеки преболедувал има вирус неутрализиращи антитела и ние разчитаме тези

...
“Всеки преболедувал има вирус неутрализиращи антитела и ние разчитаме тези
Коментари Харесай

Д-р Михайлова: 200 мл кръвна плазма от преболедувал елиминират коронавируса

“Всеки преболедувал има вирус обезвреждащи антитела и ние разчитаме тези хора, които са преболедували, да се обадят на Сдружението " Лечение на COVID-19 с реконвалесцентна плазма " или на Националния кръвен център и да дадат плазма “. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия доктор Павлина Михайлова, ръководител на Сдружението за лекуване с плазма.
На този стадий такава плазма може да се подари единствено в Националния кръвен център. Този способ с лекуване с антитела е прочут от 130 години. " На 27 март беше оповестено първото клинично изследване от Китай, което оповестява, че при 5 сериозно заболели с прелята плазма, 4 са оздравели ", заяви доктор Михайлова.
 Излекуваха млад лекар от ковид с кръвна плазма Излекуваха млад лекар от ковид с кръвна плазма
31-годишният специализант по хирургия доктор Момчил Манчев беше изписан през днешния ден от Инфекциозната клиника на столичната МБАЛ " Света Анна " след...
ВМА са първите у нас, които стартират да ползват плазма, имат 23 пациенти с сполучливо прелята такава. Там преливат плазма на пациенти в приблизително тежко до тежко положение. " Това е и точното време – преди интубацията, да се ползва този способ, тогава е ефикасен ", разясни доктор Михайлова. " Антителата отиват в кръвта, улавят вируса и го отстраняват. Обикновено се прелива едно сакче, което има 200 мл ", разясни тя. В Съединени американски щати плазмата е влезнала в общоприетата скица за лекуване на Коронавирус, там всеки, който се нуждае, може да получи плазма.
Причините за неголямото потребление на лекуване с плазма са няколко, само че значимото е, че Националният кръвен център сътвори Коронавирус отделени с ново съоръжение и там може всеки, който желае да подари плазма, да отиде. Трябва да са под 55 години, без съпътстващи болести, над 50 кг. " Най-ценният донор е мъж, приблизително тежко преболедувал, тъй като той ще има повече антитела, до 55 години, без съпътстващи болести и да е кръвна група А+, тъй като това е най-уязвимата кръвна група ", акцентира доктор Павлина Михайлова. Проблем за искащите е работното време на Националния кръвен център – той работи единствено до 15 часа, без събота и неделя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР