Всеки пети тестван срещу коронавирус е с положителен тест, сочат

...
Всеки пети тестван срещу коронавирус е с положителен тест, сочат
Коментари Харесай

COVID вълната: Отпадат част от мерките в Бургас


Всеки пети тестван против ковид е с позитивен тест, сочат данните от последното денонощие. Най-голям е броят им в София и Бургас. Точно в Бургас от на следващия ден отпадат част от ограниченията, тъй като на обща база пък е регистриран спад на заболеваемостта.

От 14 февруари отпада рестриктивната мярка за ограничаване на работното време на заведенията за Бургас и региона. До през днешния ден те са бяха с работно време до 22 часа. Остава обаче ограничаването да работят на 50% претовареност, а клиентите да показват зелен документ.

Снимка: bTV


Нашият екип направи обиколка из нощен Бургас. Оказва се, че за заведенията за хранене лимитираното работно време не е било огромно разтърсване и в този момент се готвят да посрещнат с дълги нощни занимания празниците. Нощните питейни заведения обаче още не са отворили, а някои от тях нямат желание и да отворят, защото са освободили личния състав си.

" Тези всички Коронавирус рестрикции, които бяха в интервал от две години се отразиха доста мощно на нашия бизнес. Сега към този момент сме щастливи, в случай че по този начин може да го назовем с отпадането на тази мярка, че няма да имаме възбрана за нашия бранш и мощно се надявам хората да ни посещават, и да са удовлетворени от нашето обслужване”, Стефка Папаринова, съучастник в ресторант.

" Имаме затворен нощен клуб към този момент след тази Коронавирус вълна, оставихме към 15 индивида без работа за жал, опитваме се да им намерим в другите ни обекти, които не са нощни клубове, някакво прехранване. Обричането на банкрут ни принуди да затворим и по някакъв метод да се преориентираме към други бизнеси, тъй като просто е безсмислено в действителност! ", съобщи Манол Тодоров, който е притежател на нощно заведение.

И до момента в който рестриктивните ограничения за заведенията отпадат, учениците минават на ротационна форма на образование. Учениците от 7., 10., 11. и 12. клас във всички общини в област Бургас минават на образование в електронна среда. Останалите са присъствено до края на другата седмица, когато Областният съвет по опазване на здравето още веднъж ще заседава.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР