Всеки път, когато ПП участва в изпълнителната власт, въпросът относно

...
Всеки път, когато ПП участва в изпълнителната власт, въпросът относно
Коментари Харесай

Регионалният министър: Много години пътното строителство се е превърнало в политически бизнес

Всеки път, когато Политическа партия взе участие в изпълнителната власт, въпросът по отношение на публичните поръчки за пътно строителство и пътни поправки, се трансформира във взривоопасна тематика. Защо? Много години пътното строителство се е трансформирало в политически бизнес, а не в публично потребна активност. Това е безспорен факт. Десетилетия пътното строителство се е възлагало в изискванията на минимална или съвсем отсъстваща конкуренция. Това разяснява пред Нова министърът на районното развиване Андрей Цеков.  

" Нито едно ръководство не е законно, единствено само тъй като към него има политическа поддръжка. За да бъде законно едно ръководство, то би трябвало да е потребно за българските жители.

Ако ръководството не е потребно за българските жители, то от него няма смисъл, разяснява още той, запитан може ли работата му да взриви ръководството.

Министърът е безапелационен, че ще се работи за връщането на конкуренцията и транспарантните процедури.

" Никога не съм чувал името Бабаков, в Москва съм бил на частни визити като част от екипа на частна компания, няколко пъти сред 2000 и 2013 година. " Турски поток " е строен сред 2019 и 2021 година ", сподели Цеков, който е безапелационен, че не познава въпросния съветски министър.

Той изясни, че финансовата ревизия е предоставена по времето на кабинета " Петков ". Проверени са контракти за 700 милиона за настоящ ремонт, сключвани сред 2019 и 2020 година Докладът открил, че по 90 от заданията са осъществявани съществени, а не настоящи поправки, което не може да се прави с подобен контракт, изясни министърът.

" Тези обекти са противозаконни градежи, това е открити по времето на служебния кабинет. Тоест по едни контракти, сключвани сред 2019-2020 година, са изхарчени 710 милиона за противозаконни градежи ", съобщи министър Цеков.

Той отговори и на обвиняванията на някогашния министър Николай Нанков.

" Към сегашния миг и в последната по-вече от година и половина България няма подписани контракти за пътно поддържане. По време на служебния кабинет са подписани контракти за зимна поддръжка, т.е. за снегопочистване и за спешни поправки на друга стойност. За Варна примерно 11 милиона лв., за София - към 30 милиона лв.. По тези контракти е осъществено зимно поддържане за предишния сезон. Стойността общо за цялата страна е към 140 милиона лв.. През останалото време, Агенция " Пътна инфраструктура ", в прорез с предмета на договорите, е осъществяла и настоящи поправки, т.е. кърпене на дупки, каквито по тези контракти не може да се разпореждат. И това, което разпоредихме ние, е да не се правят такива действия в прорез с нарушаването на закона, а да се изчака сключването на новите контракти за настоящ ремонт ", съобщи министър Цеков. Той сподели, че зимното разчистване е обезпечено частично за по-голямата част от страната. 

Има оповестени публични поръчки, само че те се обжалвали.

 

" Смятам, че има политически претекст. Не желая да се наемам с това, от коя партия идва това ", съобщи Цеков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР