Всеки от нас обича да му е чиста печката. Понастоящем,

...
Всеки от нас обича да му е чиста печката. Понастоящем,
Коментари Харесай

Евтино и безвредно: керамичният плот на печката ще заблести веднага, дори и без препарати. Трябва ви само една съставка за това

Всеки от нас обича да му е чиста печката. Понастоящем, корпусът на по-голямата част от предопределените за готвене домашен уреди като печки, котлони и прочие се изготвят от стъклокерамика.  Това е подбудено от неповторимите свойства на този материал, съчетаващ изключителна механическа здравина с ниски коефициенти на температуро- и топло-проводности. Но по какъв начин да почистите ефикасно повърхността на тези домашен съоръжения, без да употребявате скъпо струващи химически препарати и/или посредством доста интензивно триене?

Много просто: запушете и напълнете кухненската мивка с разперен във вода течен безпристрастен сапун.

След това я потопете в разтвора една хавлиена забрадка, която, откакто извадите, я изцеждате внимателно; в този момент изсипвате известно количество сода бикарбонат /сода за хляб/ върху нечистите зони на стъклокерамичната повърхнина и покрийте от горната страна с влажната кърпа; оставяте 15 минути содата да отреагира с адсорбиралите се мръсотии, след което махате кърпата и подсушавате повърхността. Готово – в този момент кухненските ви уреди блестят още веднъж от непорочност!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР