Всеки от нас жадува за летен загар не само на

...
Всеки от нас жадува за летен загар не само на
Коментари Харесай

Слънцезащитен крем, лосион или масло за слънчев тен според типа кожа

Всеки от нас жадува за летен тен освен на тялото, само че и на лицето, който да издържи дълго. Подарете си освен прекрасен, само че изключително здравословен загар.
Основният знак на лятото е слънцето. Може да ни стопли прелестно, само че може и да изгори нежелано кожата. Как елементарно да предотвратите това? Като употребявате подобаващ слънцезащитен крем за вашата кожа.

Не знаете от кое място да започнете при избора му? Купуването на слънцезащитен крем за вашата кожа може да бъде по-изгодно, в случай че се възползвате от настоящи в .



Какво ги прави разнообразни?

Основната разлика сред слънцезащитния крем, мляко и лосион е тяхната консистенция. Те обаче имат обща цел - да обезпечат отбрана против ултравиолетовите лъчи на слънчевата светлина.

1. Лосионът за безоблачен загар се разнася елементарно и бързо се всмуква. Отминаха дните, когато имаше мазна кожа. Ето за какво въобще не би трябвало да се тревожите за него. Предимството му е, че с него най-добре можете да познаете какъв брой артикул още би трябвало да нанесете.

2. Слънцезащитният крем е с по-плътна текстура и можете да го намерите по рафтовете на магазините във разновидности за разнообразни видове кожа.

3. Слънцезащитното масло със своята транспарантна текстура се разнася елементарно, оставяйки подхранена и мека кожа.

 



Обърнете внимание на защитния фактор

Когато избирате слънцезащитен крем, спазвайте фактора SPF , т.е. слънцезащитен фактор. Това ще ви помогне да определите какъв брой пъти слънцезащитният крем ще усили времето за естествена отбрана на кожата. Кожата ви ще остане млада, свежа, само че най-важното здрава.

" Филтрите са страхотни, само че грижата за кожата е по-добра. " - Рене Руло

И кой е подобаващ за вашата кожа?

- Суха кожа - защото й липсва себум, има потребност от хидратация. Най-много ще й оказват помощ слънцезащитните лосиони, масла или кремове с висок хидратиращ резултат.

- Мазна кожа – има нараснала секреция на себум, тъй че се нуждае от матиране. В идеалния случай посегнете към кремообразен гел.

- Чувствителна кожа - е доста податлива на раздразнение от слънцето. Има по-слаба естествена отбрана. Изберете артикули, предопределени за сензитивна кожа без дразнители.

- Нормална кожа - тя ви дължи хубост, в случай че изберете слънцезащитен крем съгласно сезона. По-плътен крем през зимата, по-лек овлажнител през лятото.

- Комбинирана кожа - характеризира се с композиция от мазна и суха или мазна и естествена кожа. Пазарът на слънцезащитни артикули предлага грижа под формата на непрозрачни кремове.

- Алергична кожа - изисква специфични грижи под формата на дермокозметика за загар, която се предлага в аптеките. Те са хипоалергенни и резултатите им са доказани от разнообразни клинични изследвания.

Можете да употребявате от  за дермокозметични артикули. Грижете се усърдно и крепко за кожата си през лятото.

 



Нашите препоръки за слънчеви дни:

- Използвайте слънцезащитен крем всеки ден.

- Изберете SPF артикули с коефициент 30 и 50.

- Не пестете слънцезащитен крем. Достатъчно количество от към 2 мг/см2 кожа . Под формата на спрей би трябвало да нанесете до 12 впръсквания на едната ръка - от рамото до пръстите на краката. По-ниско количество ще понижи успеваемостта на слънцезащитния крем.

- Не забравяйте да намажете всички открити елементи на тялото. Нос, уши, шия и други. Долната част на краката и горната част на ръцете не са изключение.

- След всяко къпане и подсушаване с забрадка, нанасяйте слънцезащитен крем още веднъж и на всеки два часа след нанасяне.

- Не стойте на слънце от 11:00 до 15:00 часа . Много хора считат, че водата защищава от слънцето. Обаче противоположното е правилно.

Ако имате потребност от съвет по отношение на избора на подобаващ слънцезащитен крем, не се колебайте да се свържете с вашия фармацевт. Насладете се на хубав и здравословен загар през цялата година!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР